POLITIČKI POVRATAK VEKA: Toni Bler objavio da se na velika vrata vraća u politiku!
Foto: fonet

iz vedra neba grom

POLITIČKI POVRATAK VEKA: Toni Bler objavio da se na velika vrata vraća u politiku!

- Ovo sa Bregzitom mi je dalo direktnu motivaciju da se više uključim u politiku - strastveno objavljuje Bler. - Morate da zaprljate ruke, i ja ću to da uradim!
Objavljeno:

- Imaću aktivan udeo u oblikovanju političke debate, i to podrazumeva putovanje po državi i ponovno sticanje kontakata.

Međutim, stvari su se pomerile unapred, i to mnogo, za 10 godina, koliko je Bler odsutan. I on sam priznaje:

- Znam da ću onog momenta kad promolim glavu napolje doživeti velike napade, ali veoma mi je stalo do svega ovoga. Ne želim da prođem kroz ovaj trenutak u istoriji i da ne uradim ništa, jer bi to značilo da mi nije stalo do ove države.

Bler najavljuje i da će nastaviti da se bavi humanitarnim radom, i najavljuje da postoji mnoštvo ideja oko kojih bi ljudi danas mogli da se ujedine.

Kaže da još uvek voli Laburističku partiju:

- Naravno da sam duboko emotivno vezan za laburiste. Posle 10 godina mog vođenja zemlje, bilo je mnogo toga što su mi zamerali. Irak, naravno, i spoljna politika posle 11. septembra. Ali ne zaboravimo šta se uradilo za to vreme - velike investicije u zdravstvo i škole, smanjivanje siromaštva i uvođenje minimalne plate. Učinili smo mnogo - kaže Bler.

Očekuje velike napade sa desnice jer, kako kaže, Torijevci se plaše njegove vizije Laburističke partije, koja "jedino može da pobedi konzervativce".

Suočen sa optužbama da je "prodao" svoj imidž kako bi se obogatio, Bler kaže da nije tačno da je "težak" 60 miliona funti, i svoje bogatstvo procenjuje na ispod 20 miliona.

- Imam sposobnost da zarađujem novac. Mogao sam da priuštim jednu kuću u Londonu i jednu u unutrašnjosti, i srećan sam što je tako. Ali novac me ne motiviše - kaže on.

(Espreso.co.rs/Daily Mirror)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.