KRISTINA PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON ŠTO JE BIVŠEM MUŽU STEFANU OTELA DECU: Ostaćete ZATEČENI njenim rečima...
Danska policija, Foto: Espreso

istraga

KRISTINA PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON ŠTO JE BIVŠEM MUŽU STEFANU OTELA DECU: Ostaćete ZATEČENI njenim rečima...

Mnoge je iznenadilo što je tokom govora želela da prokomentariše i svoj slučaj

Objavljeno:

Kristina Blok, koja je nakon otmice sina i ćerke izazvala dramu u Nemačkoj i Danskoj, konačno se pojavila u javnosti.

Ona se pojavila na proslavi koju svake godine organizuje Blok grupa u jednom hotelu u Hamburgu.

Mnoge je iznenadilo što je tokom govora želela da prokomentariše i svoj slučaj.

"Posle dugog razmišljanja, odlučila sam da se ne krijem", rekla je ona u uvodnoj reči okupljenim novinarima i zaposlenima.

Ona se zatim osvrnula na sve ono što se dogodilo prethodnih dana.

"Više nego ikad, potrebna su nam jasna pravila u našem društvu, pravosuđu i medijima koja moraju dosledno da se sprovode i poštuju", rekla je Kristina.

Iako je još ranije bilo najavljeno da će upravo Kristina održati govor, mnogi su verovali da nakon drame kroz koju je prošla, to ipak neće biti slučaj.

"U početku je bila malo napeta, nije znala kako će ljudi da reaguju na njen dolazak. Međutim, okupljeni su je dobro prihvatili. Imala sam osećaj da je sa svakim zagrljajem, svakom lepom reči koju je dobila bila manje pod tenzijom", ispričala je novinarka RTL-a koja je pratila događaj.

Iako su mnogi očekivali da će nakon govora Kristina da ode sa proslave, desilo se suprotno.

Policija, Danska policija
foto: Espreso

"Ušla je među ljude. Stekli smo osećaj kao da joj je nakon govora pao kamen sa srca, kao da je želela da ponovo vodi normalan život", reka je novinarka.

Podsetimo, mali Teodor (10) i njegova sestra Klara (13), koji su oteti u novogodišnjoj noći u Danskoj vraćeni su svom ocu Stefanu.

Njihova majka, koja je najverovatnije i organizovala otmicu, morala je Stefanovim advokatima da preda decu, pošto su došli sa nalogom suda da deca odmah budu vraćena ocu, jer je, kako se navodi, to u njihovom najboljem interesu.

Klara i Teodor su poslednjih godina živeli sa ocem u Danskoj, a majci je od 2021. godine Stefan bio zabranio da ih viđa. Već više godina bivši supružnici, koji imaju četvoro dece, vode bitku za starateljstvo, a Kristina je, kako se veruje, odlučila da u novogodišnjoj noći stvar uzme u svoje ruke.

Naime, dok je Stefan sa decom sedeo u jednom restoranu čekajući novogodišnji vatromet, otmičari su upali u objekat, njega savladali, a decu su ubacili u automobile i nestali. Ubrzo se saznalo da su kod majke u Nemačkoj.

Tačnije, u njenom domu u Hamburgu su od 3. januara.

Međutim, u međuvremenu je viši regionalni sud u Hamburgu doneo rešenje da Kristina mora decu da vrati ocu.

Klara i Teodor su, kako piše Bild, majčinu kuću napustila u suzama, čvrsto držeći ruku advokata koji će ih vratiti ocu.

Sud veruje da je "vraćanje dece ocu u ovom trenutku u najboljem interesu dece", pošto je Stefan bio "sav njihov svet" više od dve godine, ali i zbog toga što su "izmešteni iz svog okruženja pod veoma stresnim okolnostima".

Bonus video:

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

(Espreso/Telegraf.rs/Marija Milutinović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.