STEFAN DOŽIVEO NOĆNU MORU NEKOLIKO MINUTA NAKON DOČEKA: Oteli mu DECU ispred njega, a onda... odmotava se KLUPKO!
Danska policija, Foto: Espreso

ISTRAGA

STEFAN DOŽIVEO NOĆNU MORU NEKOLIKO MINUTA NAKON DOČEKA: Oteli mu DECU ispred njega, a onda... odmotava se KLUPKO!

Svedoci su potvrdili da su otmičari strpali decu u vozila, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu

Objavljeno:

Svi su se grlili i čestitali jedni drugima Novu 2024. godinu, ali se samo 17 minuta nakon ponoći doček pretvorio u noćnu moru, kada su deca oteta od oca u Danskoj.

Drama koja okružuje otmicu dece naslednice restorana Kristine Blok polako izlazi na videlo - prema rečima svedoka, čak osam muškaraca otelo je Klaru (13) i Teodora (10) od njihovog oca Stefana tokom dočeka Nove godine u Danskoj.

Bivši suprug Kristine Blok živeo je sa Klarom i Teodorom u Danskoj skoro tri godine. Na novogodišnje veče je sa decom otišao u luku da gleda vatromet. Rakete, petarde, noćno nebo jarkih boja... idealno vreme za napad otmičara, piše Bild.

Meštanin Fleming J. (70) takođe je slavio ispred restorana "Cafeodora" te noći kada su se dva vozila sa nemačkim tablicama zaustavila.

"Odjednom je osam muškaraca u tamnim odećama iskočilo iz njih. Zgrabili su decu i stavili ih na zadnja sedišta dva tamna automobila za bekstvo. Zatim su se velikom brzinom i bez svetla udaljili ka auto-putu", ispričao je on za Bild.

Seća se da su muškarci pričali nemački. Prema rečima policije, dva vozila za bekstvo, citroen i mercedes A-klase su iznajmljeni.

Otac Stefan je povređen u napadu i zadobio je posekotinu ispod desnog oka, međutim, nije želeo da komentariše slučaj.

Restoran "Cafeodora" je udaljen samo 150 metara od kuće u kojoj je Stefan živeo sa decom.

Policija, Danska policija
foto: Espreso

Nalazi se direktno u luci Gravenštajn (4.274 stanovnika), oko 17 kilometara od nemačke granice.

Danska policija stigla je sa četiri vozila. Ali tek 50 minuta nakon napada, u 01:07, pozvana je federalna policija.

Dva nemačka patrolna automobila bila su stacionirana na granici, ali otmičari su tada verovatno odavno otišli. Hamburška policija je sada preuzela slučaj.

Majka Kristina se najzad oglasila u utorak uveče, nakon što je policija rekla da veruje da su deca sa njom.

"Deca su dobro. Molim vas za razumevanje, neću davati više izjave, pogotovo zbog brige za dobrobit moje dece", navela je Kristina u saopštenju.

Kristina Blok i Stefan Hensel imaju četvoro dece zajedno. Od dve starije ćerke, jedna bi trebalo da dobrovoljno živi sa ocem u Danskoj, a druga sa majkom u Hamburgu.

Iako je tokom razvoda dodeljeno zajedničko starateljstvo, Stefan je pre nekoliko godina zadržao troje dece kod sebe, pod izgovorom da ih majka fizički zlostavlja. Usledile su brojne sudske parnice, a Kristini, iako je imala rešenje suda, Stefan nije dozvoljavao da viđa decu.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.