ODE ZAKERBERG U STOČARE! Milijarder ušao u biznis sa KRAVAMA, hraniće ih isključivo OVIM, a ima samo JEDAN CILJ...
Mark Zakerberg, Foto: Profimedia

ekscentrični milijarder

ODE ZAKERBERG U STOČARE! Milijarder ušao u biznis sa KRAVAMA, hraniće ih isključivo OVIM, a ima samo JEDAN CILJ...

Milijarder Mark Zakerberg najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu

Objavljeno:

Milijarder Mark Zakerberg najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu. Vrlo je zanimljivo čime planira da ih hrani.

Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Koolau na Kauaiju, a cilj mi je da proizvedem najkvalitetniju govedinu na svetu. Goveda su vagi i angus, biće hranjena brašnom od makadamije, a piće pivo koje proizvodimo na imanju - deo je objave Marka Zakerberga, osnivača i izvršnog direktora kompanije Meta koja obuhvata različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže kao što su Fejsbuk i Instagram.

Dalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na bazi cirkularne ekonomije. Kaže kako svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za šta mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima.

- Moje ćerke pomažu u sadnji stabla makadamije i brinu se o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji - zaključio je u objavi.

Reč je kompleksu vrednom 100 miliona dolara, piše Wierd, a koji se nalazi na havajskom ostrvu Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno sopstvenim izvorima hrane i energije.

Bonus video:

03:03

MEDVED TERORIŠE SELO KOD NOVOG PAZARA! Meštani u štrahu za najmilije: Šljive i stoka, to je sitno, ali ŠTA AKO NAPADNE DECU?

(Espreso/Agroklub/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.