MARK ZAKERBERG SE BOJI SMAKA SVETA: Počeo da gradi PODZEMNI BUNKER, iskeširaće 100 miliona dolara
Mark Zakerberg, Foto: Profimedia

OZBILJNI PLANOVI MILIJARDERA

MARK ZAKERBERG SE BOJI SMAKA SVETA: Počeo da gradi PODZEMNI BUNKER, iskeširaće 100 miliona dolara

Mark Zakerberg gradi imanje sa "slepim vratima" i podzemnim bunkerom

Objavljeno:

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije "Meta" navodno gradi masivni kompleks u Kauaiju, na Havajima, koji će uključivati karakteristike poput podzemnog bunkera od 5.000 kvadratnih stopa i otvora za evakuaciju, i biće snabdeven sa sopstvenom energijom, hranom i vodom, navodi se u najnovijem članku "Vired-a".

Procenjuje se da će izgradnja Zakerbergovog imanja, nazvanog Koolau Ranch, koštati oko 100 miliona dolara; zajedno sa 170 miliona dolara potrošenih na zemljište za imanje, ukupna cena iznosi oko 270 miliona dolara, iako je to verovatno i dalje potcenjeno, navodi Vired.

Nekretnina, odnosno kompleks će imati najmanje 30 spavaćih soba i 30 kupatila i mrežu od skoro desetak kućica na drvetu povezanih mostovima od užadi tako da gosti mogu da se kreću između njih "dok borave među krošnjama drveća", prenosi Vired.

Postoje planovi za dve vile povezane tunelom koji je povezan sa podzemnim bunkerom, gde će se nalaziti otvor za evakuaciju do kojeg će se doći merdevinama i masivnim metalnim vratima ispunjenim betonom. U biblioteci, Zuck planira "slepa vrata" dizajnirana da se stapaju sa izgledom zidova, navodi Vired.

Mark Zakerberg
foto: EPA/ETIENNE LAURENT

"Meta" nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Zakerberg nije prvi

Mark Zakerberg nije prvi tehnološki titan koji je izgradio nekretninu spreman za smak sveta. Izvršni direktor kompanije "OpenAI" Sem Altman ima zalihe stvari poput oružja, zlata, antibiotika i gas maski.

Izvršni direktor "Reddita" Stiv Hafman kupio je motocikle, oružje i municiju da bi bio spreman da se „zadrži u mojoj kući neko vreme“ ako je potrebno, pa čak i dobio lasersku operaciju oka jer misli da bi to pomoglo njegovim izgledima da preživi u katastrofi.

Suosnivač LinkedIn-a Reid Hoffman jednom je rekao za "Njujorker" da procenjuje da je više od polovine milijardera iz Silicijumske doline uložilo u neku vrstu „osiguranja od apokalipse“, poput podzemnog bunkera.

Bonus video:

01:57

SRBIN ZBOG ANTIAMERIČKIH OBJAVA POPIO PEDALU SA MREŽA?! Svaka žalba mu je odbijena, ALI OVAJ MILIJARDER MU JE POMOGAO

(Espreso/Biznis Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.