"DROGIRAM SE JER NEMAM...": Monika živi na ulici, STALNO uzima NARKOTIKE, a ono što joj je MAJKA REKLA kida DUŠU
Monika, Foto: PrintScreen/ TikTok/ povertyonthestreets

jezivo

"DROGIRAM SE JER NEMAM...": Monika živi na ulici, STALNO uzima NARKOTIKE, a ono što joj je MAJKA REKLA kida DUŠU

Intervju sa beskućnicom Monikom koja je zavisna od droge koja je u SAD poznata kao "blues"

Objavljeno:

Srceparajući intervju sa mladom beskućnicom istakao je zastrašujući i smrtonosni novi trend droge koji uništava živote i širi se širom SAD.

Monika (20) iz Arizone je upitana kako je završila da živi na ulicama Feniksa nakon što je odrasla u malom gradu na jugozapadu zemlje.

Monika je otkrila da je postala zavisna od droge koja je u SAD poznata kao "blues" (plava droga jer su tablete plave boje) pre četiri godine.

"Blues" je ulični naziv za falsifikovane pilule napravljene da izgledaju kao oksikodon na recept. Često su napunjeni fentanilom, drogom koja je 50 puta jača od heroina i 100 puta snažnija od morfijuma, što dovodi do zavisnosti i smrti.

Monika je rekla da ju je na drogu koja uništava život navukao njen bivši dečko i da je dva puta pokušala da se skine sa nje.

"Bila sam na lečenju, ali bih je opet uzela kada bih izašla. Bila sam čista kada je moj bivši otišao u zatvor. Našla sam posao, bila sam čista oko godinu i po, ali sam opet počela da se družim sa pogrešnim ljudima", rekla je ona.

Rekla je da je znala da uzme do 100 pilula droge dnevno, ali da se sada trudi da novac troši na nešto drugo.

Međutim, priznaje da ipak i dalje uzima oko 10 ili 20 pilula dnevno.

Rekla je da drogu uzima jer nema šta drugo da radi.

"Dosadno mi je, iskreno, drogiram se jer ovde nemaš šta drugo da radiš", dodala je ona.

Monika je otkrila da njena majka i baka znaju da koristi drogu.

Dodala je da je njena majka otišla u zatvor kada je imala samo 13 godina i da niko iz porodice nije hteo da je primi. Njena mama je puštena iz zatvora pre šest meseci.

"Rekla mi je da oseća krivicu jer nije bila tu za mene kada sam bila mala. Ali ja sama biram da ovo uradim sebi", dodala je ona.

Intervju sa Monikom naglašava uznemirujući trend u SAD gde FBI kaže da se lažne tablete na recept "pojavljuju svuda u zajednicama".

Jedan kilogram droge se može kupiti iz Kine za otprilike 5.000 američkih dolara i pretvoriti u proizvode koji ostvaruju više od 1,5 miliona dolara prihoda u SAD.

Karteli koriste fentanil jer je jeftin za proizvodnju i mogu povećati zapreminu proizvoda mešanjem sa drugim supstancama, uključujući laktozu, manitol i šećere. Fentanil se takođe dodaje drugim drogama, kao što su heroin, kokain i metamfetamin kako bi se povećala težina proizvoda i profitabilnost.

"U poslednjih šest godina, dostupnost i smrtnost lažnih tableta na recept u SAD dramatično su porasle. U 2021. DEA je zaplenila oko 20,4 miliona falsifikovanih pilula. Testiranjem pilula utvrđeno je da 6 od svakih 10 sadrži potencijalno smrtonosnu dozu fentanila", rekao je FBI.

Bonus video:

02:22

TRAGIČNA SUDBINA KOJA TERA SUZE NA OČI! Muzičar izgubio ćerku i sestru, pa ostao beskućnik OSTALA MU JE SAMO JEDNA OPCIJA ZA ŽIVOT

(Espreso/ Telegraf.rs/ A.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.