OGLASILA SE SZO, OTKRIVENI STRAŠNI PODACI O KRVAVOM SUKOBU U GAZI: Stravična stvar se DEŠAVA!
Gaza, Foto: EPA ALAA BADARNEH

Gaza

OGLASILA SE SZO, OTKRIVENI STRAŠNI PODACI O KRVAVOM SUKOBU U GAZI: Stravična stvar se DEŠAVA!

Ništa od prekida rata između Izraela i Hamasa

Objavljeno:

Koordinator tima hitne medicinske pomoći pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Šon Kejsi izjavio je danas da se ne smanjuje intenzitet sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

Kejsi je osudio tešku nestašicu hrane na severu i rekao da neki zdravstveni radnici sada beže u strahu za sopstvene živote, pošto su izdržali da mesecima zbrinjavaju pacijente.

"U Gazi sam pet nedelja.Nisam video da se smanjuje intenzitet sukoba. Išao sam u Medicinski kompleks Naser pre nekoliko dana i video više eksplozija za samo nekoliko minuta vožnje", rekao je Kejsi putem video linka, na UN brifingu, javljajući se iz Rafe na jugu Pojasa Gaze.

Rat u Gazi
Rat u Gazifoto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Doktor Rik Piperkorn, predstavnik SZO na okupiranoj palestinskoj teritoriji, rekao je u Jerusalimu da je uz više od 23.000 ubijenih gotovo 59.000 ranjenih u Gazi i da ima mnogo slučajeva spinalnih trauma zgnječenja, teških opekotina, amputacija kojih nikada nije video toliko, dodajući da je veliki broj najtežih povreda i među decom.

"To će imati tako dugotrajne posledice na sve", rekao je Piperkorn.

Humanitarna kancelarija UN je upozorila da je pojačanje izraelske ofanzive u centralnoj i južnoj Gazi imalo "razorne posledice", da je povećan broj civilnih žrtava, ozbiljno ometene operacije pomoći u centralnom regionu i da preti opasnost da se zatvore tri velike bolnice.

Bonus video:

02:45

GAZA JE SADA OGROMNA DEČJA GROBNICA! Dugogodišnji dopisnici iz Nemačke i Turske za Kurir: Organizacije bezbednosti SU NEMOĆNE

(Espreso/BETA/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.