STEFANU SU DECA KIDNAPOVANA SAMO NEKOLIKO MINUTA POSLE DOČEKA, A SADA... Priča dobila jeziv OBRT, evo šta se DEŠAVA
Danska policija, Foto: Espreso

istraga otmice

STEFANU SU DECA KIDNAPOVANA SAMO NEKOLIKO MINUTA POSLE DOČEKA, A SADA... Priča dobila jeziv OBRT, evo šta se DEŠAVA

Danske vlasti izdale su nalog nakon što su osmorica muškaraca napala i oborila njenog bivšeg muža Stefana Hensela tokom dočeka Nove godine u Danskoj

Objavljeno:

Izdat je evropski nalog za hapšenje Kristine Blok, majke koja je priznala da su deca oteta od oca Stefana u Danskoj, zapravo kod nje.

Nemački medij Bild piše da su danske vlasti izdale nalog nakon što su osmorica muškaraca napala i oborila njenog bivšeg muža Stefana Hensela tokom dočeka Nove godine u Danskoj. Tom prilikom su njihovo dvoje dece, Klaru (13) i Teodora (10) uvukli u dva iznajmljena vozila i pobegli u Nemačku.

Prema informacijama Bilda, evropski nalog za hapšenje poslat je Državnoj kriminalističkoj policiji u Hamburgu. Navodi se da ga je javni tužilac pretvorio u takozvani "nalog o prebivalištu". To znači da ona uvek mora da obavesti nadležne o tome gde se nalazi.

Agonija oko starateljstva traje 10 godina

Da podsetimo, nakon posete 2021. godine, Stefan više nije dozvolio da se njihovo troje od četvoro dece vrati majci. Ćerka Džoana (18) navodno živi dobrovoljno sa ocem, a Greta (15) sa majkom u Hamburgu.

Spor oko starateljstva tinjao je već 10 godina. Čak i kada je Viši regionalni sud u Hamburgu odobrio Kristini Blok takozvano pravo na određivanje boravka u oktobru 2021, Hensel je zadržao decu u Danskoj. Ima podršku tamošnjih vlasti; ne žele da vrše nikakav pritisak na oca i ne žele da izvrše presudu iz Nemačke.

U sredu uveče, Kristina Blok, Klara i Teodor stigli su u vilu naslednice u Hamburgu sivim VW Tiguanom sa zatamnjenim prozorima.

Kristina u vili živi sa svojim partnerom, TV legendom Gerhardom Delingom. Vilu sve vreme čuvaju naoružani stražari.

Evropski nalog za hapšenje ima za cilj da olakša izručenje kriminalaca ili osumnjičenih. Zemlja koja bi trebalo da izruči - u ovom slučaju Nemačka - uglavnom ne sme da proverava zakonitost naloga za hapšenje.

Bonus video:

00:56

MITROVIĆ, CEPTER, DŽAJA: Zemunci od otmica uzeli 20 MILIONA EVRA

(Espreso/Blic/Nikola Todorović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.