HOROR U KALIFORNIJI: Dečak uzeo očev pištolj i ubio vršnjaka na parkingu, dete pronađeno u LOKVI KRVI
Američka policija, Foto: Printscreen/Youtube

TRAGEDIJA

HOROR U KALIFORNIJI: Dečak uzeo očev pištolj i ubio vršnjaka na parkingu, dete pronađeno u LOKVI KRVI

Dečak ubio vršnjaka očevim pištoljem u Kaliforniji

Objavljeno: 07:50h

Desetogodišnji dečak iz Kalifornije uhapšen je zbog sumnje da je očevim pištoljem ubio drugo dete, saopštile su danas lokalne vlasti.

Pripadnici policije okruga Sakramento odgovorili su u subotu u 16:30 na dojavu o pucnjavi u predgrađu Sakramenta Futhil Farms, prenosi AP.

Po dolasku na lice mesta, na parkingu su zatekli 10-godišnjeg dečaka koji krvari iz glave i vrata, ali uprkos pruženoj prvoj pomoći dečak je kasnije proglašen mrtvim u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija na društvenim mrežama.

Dečak je identifikovan kao Kit Frirson i on je, kako se navodi napustio svoj stan nedugo pre pucnjave da bi se vozio biciklom, rekao je njegov rođak za lokalnu TV KCRA.

Prema saopštenju šerifove kancelarije, drugi 10-godišnjak je otišao do kamiona svog oca da mu donese cigarete i u kabini je pronašao napunjen pištolj koji je uzeo i hvalio se da njegov otac ima pištolj.

„Potom je ispalio metak u žrtvu i pobegao u obližnji stan“, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Desetogodišnjak koji je pucao je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo, a njegov otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela uključujući nošenje ukradenog, napunjenog vatrenog oružja u vozilu, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu.

Vlasti navode da je dečak takođe pokušao da sakrije pištolj koji je bacio u kantu za smeće gde su ga kasnije pronašli pripadnici policije.

Otac je u istražnom pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Reč je o bivšem osuđeniku kome je „zakonski zabranjeno da poseduje vatreno oružje“, saopštila je šerifova kancelarija, uz napomenu da je oružje kojim je izvršeno krivično delo ukraden 2017. godine.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.