AFERE RUSKE KRALJICE SKANDALA SU ZAPREPASTILE SVET: O njenoj VRELOJ VENČANICI svi pričaju, ZAHAROVA JE BOMBA (FOTO)
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

biografija

AFERE RUSKE KRALJICE SKANDALA SU ZAPREPASTILE SVET: O njenoj VRELOJ VENČANICI svi pričaju, ZAHAROVA JE BOMBA (FOTO)

Biografija Marije Zaharove krije dva politička skandala, a o fotografijama sa njenog venčanja svi govore

Objavljeno:

Marija Zaharova svojim stavovima i predanosti politici Vladimira Putina stalno uzburkuje javnost, a njena biografija govori o insistiranju na obrazovanosti kojom potkrepljuje svoje titule u Rusiji.

Marija Vladimirovna Zaharova rođena je 24. decembra 1975. godine u Moskvi u porodici diplomata.

Trenutno obavlja funkciju direktorke Odeljenja za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije što suštinski predstavlja funkciju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije. Ovu funkciju obavlja od 10. avgusta 2015. godine.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL

Diplomirala je na Fakultetu za međunarodno novinarstvo MGIMO u oblasti orijentalizma i novinarstva. Zaharova ima diplomu kandidata istorijskih nauka, što prema srpskoj organizaciji obrazovanja predstavlja magistra istorijskih nauka.

Skandali u političkom životu Marije Zaharove

Stavovi Marije Zaharove su i te kako poznati javnosti, ali često joj promaknu dva ključna skandala u vezi sa ruskom političarkom.

  • Antisemitkse šale Na državnoj televiziji 13. novembra 2016. godine Zaharova je, kako su preneli mediji tada, "stereotipnim jevrejskim akcentom" navela da su rezultati izbora u SAD u stvari rezultat ruske jevrejske zavere.
  • Odnosi prema LGBTQI+ zajednici Američka novinarka Kejti Kurik prozvala je rusku vlast navodeći izveštaje o navodnom mučenju LGBTQI+ osoba od strane čečenske vlade. Zbog ovih navodnih izveštaja Zaharova je morala da kaže da Rusija vodi istragu o tom pitanju.
Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Privatan život Marije Zaharove

Možda se ličnost Zaharove van političke sfere ne bi uzimala kao tema da fotografije sa njenog venčanja sa Andrejom Makarovim nisu dostupne javnosti.

Naime, na tim fotografijama vide se mladenci koji "razuzdano" poziraju, skoro groteskno izgledajući, i to u zvaničnim prostorijama konzulata.

Ruska političarka Marija Zaharova se 7. novembra 2005. godine udala za Andreja Makarova u ruskom konzulatu u Njujorku. Sa Makarovim ima ćerku Marijanu rođenu u avgustu 2010. godine.

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.