"IMALA SAM SREĆE ŠTO SAM UPALILA SVETLO": Turkinja se skamenila kada je DLAKAVO STVORENJE izašlo iz WC šolje (FOTO)
WC šolja, Foto: Printscreen/Youtube/HowToTop

kao u horor filmu

"IMALA SAM SREĆE ŠTO SAM UPALILA SVETLO": Turkinja se skamenila kada je DLAKAVO STVORENJE izašlo iz WC šolje (FOTO)

Žena na Filipinima ugledala u wc šolji nešto čega se mnogi najviše plaše

Objavljeno:

Turistkinja je ostala skamenjena kad je otkrila nepoželjnog gosta u toaletu na Filipinima.

Uzrujana žena uspela je da snimi ogromnog pauka sa dlakavim nogama u WC šolji pre nego što je glavom bez obzira pobegla iz toaleta svog apartmana na ostrvu Koron.

- Imala sam sreće što sam upalila svetlo. Pretpostavljam da se radi o nekoj vrsti tarantule, ali zanima me tačna informacija - napisala je žena na Reditu i objavila fotografije monstruoznog pauka.

Pauk u WC šolji
Pauk u WC šoljifoto: Reddit

Nedugo potom oglasio se jedan stručnjak i rekao da je to "gotovo sigurno" mužjak tarantule koji nije otrovan, ali koji ipak može da izazove ozbiljnu bol ljudima svojim snažnim ujedom.

- Tarantule imaju i dlačice koje vam se mogu zabiti u kožu ako ih dodirnete i to može izazvati alergije i reakcije. Tako da je to još jedan odbrambeni mehanizam koji imaju - otkrio je australijski stručnjak Bruno Buzati.

Veruje da postoje dva glavna razloga zbog kojih se mužjak tarantule sakrio u WC šolji. Prvi je da je možda pokušao da pobegne od vrućine jer obično žive ispod zemlje gdje je hladnije.

- Možda je WC bio najhladniji deo stana, a on je tražio sklonište i tako završio tamo - navodi Buzati.

Drugo objašnjenje moglo bi da bude da je pokušavao da pronađe partnera.

Tarantule većinu života provode u svojim jazbinama, samo povremeno izlaze u potrazi za hranom, ali uglavnom ostaju blizu kuće.

- Mužjaci idu jako daleko jer traže ženke kad je sezona parenja. Stoga napuštaju jazbine i hodaju okolo i traže devojke u svojim jazbinama s kojima bi se parile. Verovatno je zato završio u nečijem toaletu - navodi Buzati.

Žena koja je objavila post navodi da je pauk sklonjen na sigurno.

- Nisam smela ni da mu se približim. Morali smo da dovedemo tim meštana koji su bili iznenađeni koliki je pauk - navodi turistkinja.

Jedna devojka iz Velike Britanije, podsetimo, došla je do šokantnog otkrića kada je raspakovala svoj kofer posle letovanja na Kipru. Neprijatno iznenađenje sa osam nogu koje je izvukla iz torbe odlučilo je da pođe sa njom na njeno ostrvo na drugom kraju Evrope.

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

(Espreso / Kurir / Miror / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.