POSLANIK PREMINUO NAKON NAPADA: Političar bacio RUČNE BOMBE u zgradi Mesne zajednice u Transkarpatiji
Hitna pomoć, Foto: Damir Dervišagić

horor

POSLANIK PREMINUO NAKON NAPADA: Političar bacio RUČNE BOMBE u zgradi Mesne zajednice u Transkarpatiji

Napad ručnom bombom se dogodio 15. decembra oko 11.30 časova u zgradi Mesne zajednice

Objavljeno: 16:13h

Viktor Pavlovič (55), jedan od poslanika koji je ranjen kada je političar bacio najmanje dve ručne bombe tokom sednice veća u Transkarpatiji preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda, objavili su ukrajinski mediji.

Podsetimo, napad se dogodio 15. decembra oko 11.30 časova u zgradi Mesne zajednice i tom prilikom je povređeno 26 osoba.

Pavlovič, koji je rodom iz sela Berezniki, preminuo je sinoć u bolnici, a dan nakon što su lekari morali da mu amputiraju nogu. On je iz operacione sale bio prebačen na intenzivnu negu i bio je u veoma teškom stanju, a sinoć je podlegao povredama.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

Od Viktora se prijatelji opraštaju na društvenim mrežama. Govore da je bio dobar čovek i da ne veruju da ga više nema.

"Tog jutra sam pisala Viktoru, ne znajući u kakvom je stanju, videla sam samo na snimku da je bio na sednici. Nadao sam se da je dobro... Ali, nije mi se javio", napisala je izvene Natalija Kozar.

Ona je istakla da je Pavloviča znala 30 godina.

"Bio je dobra, pozitivna osoba. Ja sam radila u banci, on u Ministarstvu unutrašnjih poslova, naši putevi su se poslovno često ukrštali... Nemam reči za ovo što se dogodilo. Saučešće porodici", napisala je Natalija.

Mediji pišu da je osumnjičeni za napad Sergej Batrin, koji se tereti za teroristički napad i preti mu do 12 godina zatvora.

Policija
Policijafoto: Petar Aleksić

Motiv za napad i dalje nije poznat, a kruže razne priče o tome zašto je Batrin, koji je član stranke Sluga naroda Volodimira Zelenskog, odlučio da baci bombu.

Sergej Bartin se navodno pre užasnog čina posvađao sa seoskim načelnikom.

Kako prenose ukrajinski mediji, svađa je izbila kada je Sergej saznao da seoski poslanici planiraju da načelniku povećaju platu za 50 odsto i daju mu mesečni bonus u visini jedne plate.

Kada je to saznao Sergej je "poludeo" jer je smatrao da je tako nešto neprihvatljivo u trenutku kada je cela zemlja u ratu sa Rusijom.

Mediji prenose da je nekoliko minuta pre incidenta Batrin imao žestoku raspravu sa svojim kolegama oko dodele naknada i bonusa načelniku sela, izabranom iz sada zabranjene stranke "Opoziciona platforma - doživotno".

On je tokom preliminarnog glasanja odbio da rad načelnika sela oceni kao zadovoljavajući. Međutim, njegov argument nije imao nikakvog efekta na njegove kolege.

Onda je izašao napolje i vratio se ponovo na sednicu sa granatama u rukama. On je zatim zatražio da načelnik Mihail Muška bude smenjen. Veruje se da je Sergej već dugo bio kivan na načelnika, a svoje nezadovoljstvo iskazao je i u video snimku koji je pre nekoliko dana okačio na Fejsbuk u kom je kritikovao lokalnu vlast.

Bonus video:

00:07

U dvorište pokojnog Dragoslava Kosmajca sinoć je bačena bomba

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.