"OVO JE APSURDNO": Ubio naoružane LOPOVE, pa dobio GOLEMU KAZNU, žena se HVATA za glavu, i "DECA ĆE PLAĆATI"(VIDEO)
Tokom pljačke, Foto: PrintScreen/ DailyMail

neverovatno

"OVO JE APSURDNO": Ubio naoružane LOPOVE, pa dobio GOLEMU KAZNU, žena se HVATA za glavu, i "DECA ĆE PLAĆATI"(VIDEO)

Pokušaj pljačke zlatare u Italiji završio se smrću lopova

Objavljeno:

Supruga zlatara iz Italije, osuđenog na 17 godina zatvora zbog ubistva dva pljačkaša, otkrila je da se porodica suočava s finansijskim krahom nakon što im je naloženo da plate odštetu u vrtoglavom iznosu od 300.000 evra.

Mario Rođero (68) upucao je dvojicu bandita koji su upali u njegovu radnju. Okrutni pljačkaši vezali su njegovu ćerku i pretili da će ubiti i suprugu Marianđelu, a drama se odvijala u aprilu 2021.godine.

Rođero je jurio tročlanu bandu nakon što su pobegli sa satovima i nakitom. Pritom je upucao Andreu Spinelija i Đuzepea Mazarina, dok je treći povređen i kasnije uhapšen.

"Ova kazna je apsurdna. Potpuno je neshvatljivo" izjavila je Marianđela za italijansku televiziju negodujući zbog stroge kazne sudije.

Smatra da je čin njenog supruga bio samoodbrana, prenosi Daily Mail.

"Sada moramo da razmislimo kako da isplatimo tu ogromnu svotu jer osim što ćemo biti proglašeni krivima, suočavamo se i s bankrotom. Moramo da pronađemo 300.000 evra da isplatimo odštetu porodicama žrtava. Morali smo da prodamo stan koji je Mario nasledio od majke i dobijemo kredit od banke", rekla je ona.

Rođero je ranije ove nedelje osuđen na sudu u blizini Torina nakon što je proglašen krivim za ubistvo dvojice pljačkaša.

Tužilaštvo je tražilo 14 godina, ali sudija mu je dao tri godine više.

Nadzorne kamere su snimile dramatični trenutak kada je zlatar pojurio za pljačkašima naoružan pištoljem i upucao ih.

"Do sada smo prikupili 11.000 evra kako bismo platili odštetu, ali s užasom posmatram kako nestaju godine teškog rada. Ova kazna nije samo za Marija nego za sve nas. Platiće naša deca i naši unuci", rekla je žena.

Tokom pokušaja krađe
Tokom pokušaja krađefoto: PrintScreen/ DailyMail

Visinu kazne komentarisao je čak i zamenik premijera Mateo Salvini rekavši da je preterana.

"Pravi kriminalci moraju u zatvor a ne ljudi poput Marija", rekao je.

Supruga osuđenog zlatara odbacila je pomoć političara.

"Iskreno rečeno, ne verujem u njih, niti u bilo koje institucije. Pravda je na strani kriminalaca, a ne poštenih građana. Zahvaljujem onima koji nas podržavaju, ali i dalje se osećam bespomoćno i razočarano", dodala je.

Na pitanje šta bi rekla sudiji, Marianđela je rekla kako smatra "da nisu razumeli situaciju, da su izrekli tešku kaznu koja nije primerena za ovaj slučaj".

"Mario je pucao jer je bio prisiljen, nije imao nameru da to učini. Instinktivno je postupio, na umu mu je bilo samo da odbrani svoju porodicu", dodala je ona.

Porodica planira da se žali na kaznu i presudu.

Bonus video:

00:09

Lopov se prekrstio pa ukrao, u crkvi na Zlataru

(Espreso/ Telegraf.rs/ A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.