VIDITE KO SE DRZNO DA PREVARI PUTINA, CRNO MU SE PIŠE: Rusija POBESNELA zbog OVOGA, odmah je OZNAČEN kao...
Putin, Foto: Profimedia

uh!

VIDITE KO SE DRZNO DA PREVARI PUTINA, CRNO MU SE PIŠE: Rusija POBESNELA zbog OVOGA, odmah je OZNAČEN kao...

Rusija proglasila Mihaila Kasjanova, prvog Putinovog premijera, stranim agentom

Objavljeno:

Rusko Ministarstvo pravde uvrstilo je Mihaila Kasjanova, ruskog premijera tokom prvog predsedničkog mandata Vladimira Putina, u svoj registar "stranih agenata".

Ruski zakon dozvoljava pojedincima i organizacijama koji primaju novac ili podršku iz inostranstva da budu označeni kao strani agenti, što je izraz čije bi pežorativne konotacije mogle potkopati kredibilitet imenovane osobe.

Zakon se intenzivno koristi protiv opozicionih ličnosti i nezavisnih medija, a Kasjanov je postao jedan od Putinovih protivnika, piše Asošijeted pres. Sada će svaki materijal koji Kasjanov objavi morati da sadrži napomenu da potiče od stranog agenta.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Na sajtu ministarstva se navodi da je Kasjanov "učestvovao u kreiranju i širenju poruka i materijala stranih agenata neograničenom krugu ljudi, kao i lažnih informacija o odlukama javnih organa Ruske Federacije i politici koju su oni vodili. Zamera mu se i to što se protivio "specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini".

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.