ŠTA SE OVO DEŠAVA? Sirene u Izraelu zapištale samo nekoliko minuta nakon primirja, upozorenje da rat NIJE ZAVRŠEN!
Pojas Gaze, Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

rat u izraelu

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Sirene u Izraelu zapištale samo nekoliko minuta nakon primirja, upozorenje da rat NIJE ZAVRŠEN!

Izraelska vojska upozorava da rat još nije završen

Objavljeno:

Izraelska vojska aktivirala je sirene za vazdušnu opasnost u dva sela u blizini Pojasa Gaze, samo nekoliko minuta nakon što je četvorodnevno primirje između Izraela i Hamasa stupilo na snagu, javio je Rojters.

Za sada nije bilo neposredne potvrde da su se raketni napadi palestinskih militanata na izraelsku teritoriju dogodili ili da je prouzrokovana bilo kakva šteta, navodi britanska agencija.

Izraelska vojska upozorava da rat još nije završen

Nekoliko trenutaka pre zvaničnog početka privremenog prekida vatre, izraelska vojska je objavila snimak na društvenim mrežama upozoravajući ljude u Gazi da "rat još nije završen“.

"Humanitarna pauza je privremena“, rekao je Avičaj Adrae, portparol izraelskih odbrambenih snaga, koji je govorio na arapskom.

"Severni pojas Gaze je opasna ratna zona i zabranjeno je kretanje na sever. Radi vaše bezbednosti, morate ostati u humanitarnoj zoni na jugu“, rekao je Adrae u Gazi.

Podsetimo, u 6 sati stupilo je na snagu četvorodnevno primirje između Izraela i Hamasa.

U 16 časova biće oslobođeno 13 talaca u Gazi, a zatim i nedefinisani broj palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, kažu katarski posrednici.

Bonus video:

05:00

HAMAS JOŠ NIJE PORAŽEN, UMREŽIO JE CELU GAZU! Stručnjaci tvrde: Kopnena invazija Izraela nije ni počela, OVO JE SAMO POČETAK?

(Espreso/Rojters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.