AKO ZA "CRNI PETAK" IDETE DO SEGEDINA OBAVEZNO NATOČITE DIZEL! Evo koliko će vas KOŠTATI PUN REZERVOAR u Mađarskoj
Gorivo, Foto: Dragana Udovičić

cene u regionu

AKO ZA "CRNI PETAK" IDETE DO SEGEDINA OBAVEZNO NATOČITE DIZEL! Evo koliko će vas KOŠTATI PUN REZERVOAR u Mađarskoj

Cene goriva u Mađarskoj su slične cenama u Srbiji, a samo je dizel jeftiniji

Objavljeno:

Vikend pred nama obeležiće globalna šoping groznica "Black Friday" (Crni Petak), i veliki broj naših sugrađana se godinama unazad odlučuje da ušteđevinu potroši kod naših severnih komšija, u Mađarskoj.

Stoga, mnogi su zainteresovani i da li mogu da uštede na gorivu ako isto natoče preko granice. Ipak, kako se sada kreću cene je napomenuti da su cene goriva u Mađarskoj vrlo slične cenama u Srbiji.

Tačnije cena benzina 95 se kreće oko 1,6 evra, što je oko 7 dinara skuplje, dok je pak dizel oko 14 dinara jeftiniji nego u Srbiji, tj. litar na pumpama u Mađarskoj je 1,62 evra, tj nešto manje od 190 dinara.

Točenje goriva u Mađarskoj

Prema aktuelnim cenama goriva u Mađarskoj pun rezervoar dizela koštaće vas oko 9.500 dinara, dok će vas pun rezervoar benzina koštati oko 100 dinara manje, tj. oko 9.400.

Cene goriva u Srbiji ove nedelje

Sipanje goriva
Sipanje gorivafoto: Zorana Jevtić

Od petka od 15 časova litar evrodizela na pumpama u Srbiji koštaće 204 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 180 dinara.

Nafta na svetskom tržištu u padu

Nakon što imala period rasta, te je prelazila i 80 dolara, cena nafte pala je na međunarodnim tržištima ispod 79 dolara jer je trgovce zabrinuo snažan rast zaliha u SAD-u, nadovezavši se na procene o slaboj potražnji u Kini.

Bonus video:

01:04

OVO JE POGONSKO GORIVO ZA OLUJE TOKOM LETA! Klimatske promene loše utiču i na zdrave, stručnjaci: Ovo je najbolje za SPARNE DANE

(Espreso/ Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.