ZAKUVAVA SE U UKRAJINI, ZELENSKI POVUKAO DRASTIČAN POTEZ: Traži brze PROMENE, evo šta se sada DEŠAVA
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

VELIKE PROMENE

ZAKUVAVA SE U UKRAJINI, ZELENSKI POVUKAO DRASTIČAN POTEZ: Traži brze PROMENE, evo šta se sada DEŠAVA

Ove odluke Zelenskog su potvrđene tokom sastanka koji je predsednik Ukrajine održao sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim

Objavljeno: 11:00h

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je u nedelju brze promene u radu vojno-medicinskog sistema Ukrajine i potvrdio smenu komandanta sanitetskih snaga general-majora Tetjane Ostaščenko.

Ove odluke Zelenskog su potvrđene tokom sastanka koji je predsednik Ukrajine održao sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim, a poklopile su se sa debatom o vođenju 20-mesečnog rata protiv Rusije i pitanjem koliko brzo se odvija kontraofanziva na istoku i jugu, prenosi Rojters.

„Na sastanku sa ministrom odbrane Umerovim postavljeni su prioriteti. Ostalo je malo vremena za postizanje rezultata. Potrebna je brza akcija za promene“, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

Potvrđujući smenu Ostaščenko sa mesta komandanta sanitetskih snaga ukrajinske vojske, on je istakao da je potreban fundamentalno novi nivo medicinske podrške za ukrajinske vojnike, dodajući da to pitanje podrazumeva i mere kao što su digitalizacija i bolja komunikacija.

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.