AMERIKA OPET ŠALJE POMOĆ UKRAJINI: Zelenski se zahvalio Bajdenu na POMOĆI
Džozef Bajden i Volodimir Zelenski, Foto: Evan Vucci / AFP / Profimedia

ŠTA VI MISLITE?

AMERIKA OPET ŠALJE POMOĆ UKRAJINI: Zelenski se zahvalio Bajdenu na POMOĆI

Saradnja SAD i Ukrajine

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je danas predsedniku SAD Džozefu Bajdenu zahvalio zbog "snažnog signala podrške" u Bajdenovom noćašnjem "govoru naciji".

Neposredno pre gvora njih dvojica su razgovarala telefonom o „značajnom paketu podrške“ SAD Ukrajini, izneo je Zelenski.

Vladimir Zelenski, Volodimir Zelenski, Volodomir Zelenski
foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Bajden je u govoru tražio od Amerikanaca da podrže dalju vojnu pomoć i Ukrajini i Izraelu i rekao da će danas Kongresu – parlamentu SAD poslati hitan budžetski zahtev za finansiranje, prenosi britanski llist „Gardijan“.

„To je pametna investicija u američku bezbednost ;koja će dividende isplaćivati ;generacijama“, rekao je Bajden prošle noći ;u govoru iz predsedničkog Ovalnog kabineta Bele Kuće, tek drugog takvog otkako je na čelu države.

Bajden je, podsetimo, uputio Kongresu zahtev za skoro 106 milijardi dolara na ime pomoći Ukrajini, Izarelu i projekata američke pogranične bezbednosti, saopštila je Bela kuća.

01:08

NEMAČKA PRUŽA PODRŠKU ZA KURTIJEVE AKCIJE Garić analizira novonastale tenzije na KiM: Kurti nije postao Zelenski o kojem mašta!

(Espreso/Gardijan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.