TANJA JE GLEDALA KAKO JOJ OTAC UBIJA TROJICU BRAĆE: Mučan ZLOČIN ostavio je STRAŠNE OŽILJKE, ubica se OVAKO pravdao
Reka, Foto: PrintScreen/ YouTube/ AgroTV Srbija

da se naježiš

TANJA JE GLEDALA KAKO JOJ OTAC UBIJA TROJICU BRAĆE: Mučan ZLOČIN ostavio je STRAŠNE OŽILJKE, ubica se OVAKO pravdao

Jezivi zločin iz 1999. godine koji se odigrao na reci Almiros na Kritu i dan danas užasava javnost

Objavljeno:

Grčka i dalje pamti jeziv zločin iz septembra 1999. godine, kada je otac u reci udavio trojicu svojih sinova, terajući ćerku da gleda.

Jorgos Metaksakis želeo je da se osveti supruzi Argiro nakon razvoda, te je troje od njihovo četvoro maloletne dece bacio u reku Almiros na Kritu. Ćerku, koja je bila najstarije dete, ostavio je živu da bi gledala užas i slušala zapomaganje svoje braće.

Kobnog dana decu je izveo iz kuće gde su živeli sa majkom i rekao da ih vodi u šetnju. Konstantina, koju odmila zovu Tanja, tada je imala 12 godina, Janis 10, Nikos četiri, a njihov najmlađi brat svega dve godine. Deca su ušla u kola srećna što će se igrati sa ocem.

Reka
Rekafoto: PrintScreen/ YouTube/ AgroTV Srbija

Kada su došli do reke, dečaci su istrčali da se igraju kraj obale, a Jorgos je uhvatio ćerku i vezao je pertlama, jer je znao da će pokušati da ih spasi. Dečacima je tada iznenada prišao i bacio ih u reku i gledao kako se dave.

Potom se vratio do kola, a na Konstantinine suze i pitanje gde su joj braća odgovorio je da ih je otrovao.

Jorgos je tada seo u automobil i otišao daleko od reke. Ćerku je ostavio vezanu u vozilu, a on je pobegao u nepoznatom pravcu. Konstantina se u nekom trenutku oslobodila i otrčala je u policijsku stanicu i ispričala šta se dogodilo.

Kada su našli Jorgosa on je uporno tvrdio da nije ubio decu.

"Stariji sinovi su upali u reku i u panici da ih spasim slučajno sam gurnuo najmlađeg sina u vodu", pričao je Jorgos.

Tokom pretresa, policija je u njegovim kolima pronašla dnevnik u kojem je, između ostalog napisao: "Volim svoju decu, a ti mi ih uzimaš. Lud sam jer ne viđam dečake. Na kraju ću poverovati da oni nisu moja deca. Jedino za koje sam siguran je moja Tanja. Kad umrem, sahrani me pored dece".

Dok je Jorgos insistirao na nevinosti, u izveštaju mrtvozornika se navodi da su deca gurnuta u vodu dok su još bila živa, te da su se udavila u brzacima. Beživotno telo desetogodišnjeg Janisa imalo je povrede jer je pokušavao da se se odupre očevim rukama, u trenutku kada ga je nasilno bacao u reku.

Jorgosa je upravo njegov dnevnik oterao na robiju. Pretnje životima svoje dece koje je sprovodio, kao i česte svađe sa bivšom suprugom, sve je beležio u dnevniku. Zaslepljen besom jer se Argiro razvela od njega, ubio je decu da bi joj se osvetio.

Grčka policija
Grčka policijafoto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Jorgos je uhapšen dan nakon ubistva i osuđen je na tri doživotne robije, a 2018. godine pušten je na slobodu zbog dobrog vladanja uz uslov da ne prilazi Argiro i njihovoj ćerki. Navodno do danas nije kročio na Krit i niko ne zna gde se nalazi.

Argiro, koja je jedva preživela smrt sinova, nastavila je da se bori zbog ćerke, koja se u međuvremenu udala i dobila svoju decu.

"Svako nosi svoj krst. Dan nakon tragedije bio je odlučujući za mene. Ukoliko u tim prvim danima zdrav razum prevlada emocije, uradili ste sve... Kada sam izašla iz kancelarije komandira, koji mi je upravo tada saopštio da su tri od četiri dela mog srca mrtva, prvo sam pomislila na taj jedan deo koji mi je ostao", rekla je svojevremeno Argiro.

Ona kaže da se tada zaklela da mora da ostane da živi zbog ćerke.

"Dugovala sam to sebi, ali pre svega svojoj deci. Oni su morali da nastave da žive kroz nas", rekla je Argiro.

Narednog dana njeni sinovi su poslednji put "ušli" u kuću i deca su još kratko bili zajedno pod istim krovom. Nakon toga su tri kovčega izneta iz kuće.

"Gledala sam ćerku kako izlazi iz te kuće slomljenog srca, puna gorčine i bola, dok smo se pitale "zašto?"... Jednom je, izlazeći iz kuće, rekla: 'Hoću da nastavim da živim'. Nije se osvrnula, gledala je napred. Ona je bila moja vodilja, da se trgnem, da počnem i ja da gledam napred. Ne mogu da oprostim, ja sam samo običan čovek, a oprostiti nekom ko ti je uzeo i ubio snove je božansko... Ja sam samo čovek", rekla je Argiro.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.