LAVROV ZAGRMEO JAKO, TRAŽI DA SE OVO MOMENTALNO REŠI: Kaže da je ovo NEIZBEŽNO da se desi, HITNO JE!
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

Ruski šef diplomatije

LAVROV ZAGRMEO JAKO, TRAŽI DA SE OVO MOMENTALNO REŠI: Kaže da je ovo NEIZBEŽNO da se desi, HITNO JE!

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov smatra da je prekid vatre hitan zadatak za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba

Objavljeno:

Prekid vatre i usvajanje mera za rešavanje humanitarnih problema u Pojasu Gaze hitni su zadaci u okviru palestinsko-izraelskog sukoba, poručio je Sergej Lavrov.

Ruski šef diplomatije je rekao da je uspostavljanje palestinske države neizbežno ''sa istorijskog aspekta''.

''Humanitarni problemi vidljivi su na svakom koraku. Neposredan i najhitniji zadatak je obustavljanje neprijateljstava i preduzimanje mera za rešavanje humanitarne krize'', rekao je Lavrov, a prenosi agencija TASS.

On je podsetio da je Rusija pozvala na proporcionalan odgovor Izraela u skladu sa međunarodnim pravom, kada je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael 7. oktobra.

''Kada je Izrael reagovao na događaje od 7. oktobra, odlučno smo osudili akcije Hamasa, a istovremeno smo pozvali na proporcionalan odgovor, u skladu sa međunarodnim pravom'', rekao je Lavrov.

Ocenio je da su SAD spremne samo na humanitarnu pauzu, ali bez ''dodatnih obaveza'', i istakao da ''Amerikanci možda žele da se kriza iz Gaze prelije na ostatak regiona'' Bliskog istoka.

Bonus video:

01:06

IZRAEL NE MOŽE DA REŠIM PROBLEM TUNELA, OSIM SPECIJALNIM ORUŽJEM! Antić: U planu je proširenje rata ka Libanu, Siriji i Iranu?!

(Espreso/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.