IZRAEL TOKOM NOĆI UŠAO U AL ŠIFU: Trupe izvele operaciju protiv Hamasa u najvećoj bolnici u Gazi
Izrael, Foto: EPA NEIL HALL

ŠTA JE OVO?!

IZRAEL TOKOM NOĆI UŠAO U AL ŠIFU: Trupe izvele operaciju protiv Hamasa u najvećoj bolnici u Gazi

Izraelska vojska (IDF) je prethodno saopštila da su njene trupe izvele operaciju protiv Hamasa u Al Šifi, najvećoj bolnici u Gazi

Objavljeno: 12:02h

Izraelska vojska upala je u kompleks bolnice Al Šifa u Gazi, javljaju izraelski mediji.

Jusef Abul Riš, zvaničnik ministarstva zdravlja, pod upravom Hamasa, koji se nalazi u toj bolnici, izjavio je da je video izraelske tenkove unutar kompleksa i "desetine vojnika i komandosa unutar hitne pomoći i prijemne zgrade", preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelska vojska (IDF) je prethodno saopštila da su njene trupe izvele operaciju protiv Hamasa u Al Šifi, najvećoj bolnici u Gazi.

"Na osnovu obaveštajnih informacija i neophodnosti operacije, izraelska vojska je sprovela ciljanu i preciznu operaciju protiv Hamasa u određenom delu bolnice Šifa. U okviru snaga IDF postoje medicinski timovi i ljudi koji govore arapski, koji su prošli posebnu obuku da se pripreme za ovaj medicinski kompleks i osetljivo okruženje, sa namerom da se ne naudi civilima", poručili su iz izraelske vojske.

Portparol IDF Piter Lerner rekao je da izraelska vojska nema nameru da "pregazi" bolnicu Al Šifa, dodajući da izraelska vojska sprovodi akciju sa ciljem da porazi Hamas i možda spasi taoce.

- Naš cilj je da se taoci dovedu kućama. Takođe, cilj nam je da pronađemo Hamas, gde god da se krije. Bolnica je možda žila kucavica operacija terorističke grupe - rekao je Lerner.Na društvenim medijima pojavili su se snimci izraelskih vojnika u najvećoj bolnici u Pojasu Gaze.

Bonus video:

01:23

NA KROVU BOLNICE SU SE POJAVILI VOJNICI, A TO JE ONDA VOJNI OBJEKAT Stručnjaci: Hamas je odgovoran, IZRAEL POČINIO RATNI ZLOČIN!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.