RADNICI I DALJE ZAROBLJENI U RUŠEVINAMA TUNELA, DRAMA UŠLA U ČETVRTI DAN: Spasioci ne mogu da dođu do njih!
Rudnik u Indiji, Foto: Printscreen/X/@UOLNoticias

napeto

RADNICI I DALJE ZAROBLJENI U RUŠEVINAMA TUNELA, DRAMA UŠLA U ČETVRTI DAN: Spasioci ne mogu da dođu do njih!

Prošlo je tri dana otkako se tunel srušio

Objavljeno:

Spasilački timovi ni danas nisu uspeli da dođu do 40 radnika zarobljenih u srušenom tunelu na autoputu u Indiji, pošto ogromne gromade blokiraju napore da se otvori prolaz za evakuaciju, rekli su zvaničnici.

Prošlo je tri dana otkako se tunel srušio, ali radnici su i dalje bezbedni i zdravi, rekao je Rojtersu jedan zvaničnik uključen u spasilačke operacije. Zarobljeni muškarci dobijaju hranu, vodu i kiseonik kroz cev od nedelje ujutru, nakon što se tunel srušio u 5:30 ujutro po loklanom vremenu.

„Iz Nju Delhija se dovozi teška mašina da bi se ubacila cev za evakuaciju jer je sadašnja blokirana stenama“, rekao je za Rojters zvaničnik za sektora za vanredne situacije u državi Utar Pradeš.

Oko 50-60 muškaraca radilo je u noćnoj smeni u tunelu od 4,5 km, koji se gradi u susednoj državi Utarakand, na nacionalnom autoputu.

Lokalni mediji javili su u utorak da su oni bliže izlazu iz tunela uspeli da izađu, dok je 40 onih koji su bili dublje unutra zarobljeni.

Radovi na tunelu počeli su 2018. godine i trebalo je da budu završeni do jula 2022. godine, što je sada odloženo do maja 2024. godine, navodi se u saopštenju vlade.

Bonus video:

02:15

MINISTARKA ENERGETIKE PROGOVORILA O RIO TINTU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.