HTEO DA IZNENADI RODITELJE, PA STAVIO BALON NA GLAVU: Dečak se tokom igre UGUŠIO zbog OVOG ELEMENTA
Dečak, ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/uncombable_locks

jezivo

HTEO DA IZNENADI RODITELJE, PA STAVIO BALON NA GLAVU: Dečak se tokom igre UGUŠIO zbog OVOG ELEMENTA

Dečak se ugušio balonom, Velika Britanija odlučila da stavlja natpis upozorenja

Objavljeno:

Petogodišnji dečak Karlton Donahju iz Velike Britanije, koji se ugušio nakon što je glavu stavio u balon sa helijumom izazvao je reakciju nadležnih koji zahtevaju da se na takve predmete od sada stavljaju upozorenja.

On je nakratko ostao sam u kući, i hteo je da iznenadi roditelje, ali se ugušio gasom tokom igre.

Majka ga je pronašla 10 minuta kasnije i hitno je prebačen u bolnicu, ali je preminuo šest dana kasnije.

Britanska policija
Britanska policijafoto: EPA/ERSOU

Sada je pomoćnik mrtvozornika iz britanskog grada Njukasla Džejms Tompson pisao vladi zahtevajući akciju da spreči buduće slične incidente.

Izrazio je zabrinutost zbog nedostatka ograničenja u vezi sa kupovinom balona sa helijumom "posebno na lokacijama za zabavu za decu", nedostatka svesti o opasnostima koje bi one mogle predstavljati i nedostatka upozorenja na samim balonima o potencijalnim rizicima.

Istraga je otkrila da je Karlton dobio veliki, zeleni balon kao poklon tokom putovanja u zabavni park "Hopings" u Njukaslu, koji je posetio sa majkom Lizom i ocem Karlom, samo nekoliko dana pre smrti u junu 2022.

Na saslušanju je rečeno da se igrao u bašti svoje porodične kuće u Dunstonu, pre nego što je ušao u kuću, gde ga je majka pronašla onesvešćenog 10 minuta kasnije.

Njegova majka Liza rekla je da veruje da je dečak pokušavao da se popne u balon u obliku dinosaursa - koji je bio "iste veličine kao on" - da bi ga obukao kao kostim sa ciljem da iznenadi porodicu.

Lekari su napisali u izveštajima da je uprkos brzoj reakciji, dečak doživeo hipoksičnu povredu mozga.

Obraćajući se Kancelariji za bezbednost proizvoda i standarde pri Odeljenju za poslovanje i trgovinu, Tompson je rekao: "Tokom istrage dokazi su otkrili stvari koje izazivaju zabrinutost".

- Po mom mišljenju postoji rizik od budućih smrti ukoliko se ne preduzmu mere. U ovim okolnostima, moja je zakonska obaveza da to prijavim. Balon koji je izazvao smrt je slobodno dostupan za kupovinu bez ograničenja, posebno na lokacijama za dečiju zabavu. Roditelji i oni koji su odgovorni za nadzor nad decom nisu u potpunosti svesni rizika koji za malu decu predstavljaju baloni punjeni helijumom - istakao je on u upozorenju.

Tompson je rekao da ministarstvo ima rok do 18. decembra da odgovori na njegov izveštaj.

Bonus video:

03:25

DEČAK JE BIO OPOMENUT DA NE SKAČE U PLITAK BAZEN Oglasili se iz uprave SC Čair nakon teškog povređivanja tinejdžera

(Espreso/Kurir.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.