STRAVIČNI DETALJI UŽASA U NEMAČKOJ: Tinejdžer koji je ubio dete imao ekstremističke motive?
Nemačka policija, Foto: Profimedia

strava i užas

STRAVIČNI DETALJI UŽASA U NEMAČKOJ: Tinejdžer koji je ubio dete imao ekstremističke motive?

Tinejdžer izbo na smrt dečaka u bolnici u Nemačkoj

Objavljeno:

Nemačka policija istražuje smrt sedmogodišnjeg dečaka, koji je preminuo od posledica povreda, koje mu je nožem naneo 14-godišnjak u bolnici u Regensburgu.

Tinejdžer (14) je u četvrtak nožem napao sedmogodišnje dete i muškarca (63) u hodniku Klinike za psihijatriju za decu i adolescente. Dečak je juče ujutru preminuo od posledica povreda, dok je ranjeni muškarac u teškom stanju.

Policija je saopštila da je istragu o slučaju preuzela jedinica za borbu protiv ekstremizma i terorizma, te da postoji sumnja da je osumnjičeni za ubistvo imao ekstremističke motive.

Osumnjičeni tinejdžer, koji je trenutno hospitalizovan na klinici za psihijatriju, postao je poznat policiji početkom godine.

Kako pišu nemački mediji, dečak je "intenzivno planirao egzekucije i različite vrste najbrutalnijeg nasilja". Dokaze je ostavio u grupama za četovanje, međutim, do sada nije krivično gonjen.

Pojedini mediji objavili su, pozivajući se na kancelariju javnog tužioca u Regenzburgu, da je tinejdžer planirao nasilje u školi u Gornjem Palatinatu. Zvaničnici se još nisu oglasili povodom ovih navoda.

Iz policije su saopštili da je u napadu povređen i zaposleni u bolnici, koji je na kraju zaustavio napad. On je zadobio povrede ruke ali je, nakon što su mu sanirane povrede, otpušten na kućno lečenje.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.