DEČAK KOJI JE UBIO DETE (7) U NEMAČKOJ SLUČAJNO ODABRAO ŽRTVU? Jedna stvar i dalje NIKOME NIJE JASNA
Nemačka policija, Foto: Printscreen/Youtube/DW Documentary

STRAŠAN ZLOČIN

DEČAK KOJI JE UBIO DETE (7) U NEMAČKOJ SLUČAJNO ODABRAO ŽRTVU? Jedna stvar i dalje NIKOME NIJE JASNA

Policija u Nemačkoj i dalje sprovodi istragu o zločinu u kojem je 14-godišnji dečak ubio sedmogodišnjaka u bolnici u Regensburgu

Objavljeno:

Nemačka policija i dalje sprovodi istragu o ubistvu sedmogodišnjeg dečaka, kojeg je nožem izbo 14-godišnji pacijent u bolnici u Regensburgu.

Jezivi zločin dogodio se 26. oktobra u hodniku Klinike za psihijatriju za decu i adolescente, a u napadu je teško povređen 63-godišnji muškarac, inače profesor, koji je službeno bio u bolnici. Lekari su uspeli da spasu profesora, ali je sedmogodišnji mališan podlegao povredama.

Iako policija ne želi da otkriva detalje iz istrage, nemački mediji pišu da prvi rezultati pokazuju da ubica nije sa namerom izabrao svoje žrtve. Naime, iz tužilaštva je saopšteno da su dečak i profesor "slučajno napadnuti", ali nisu rekli razlog na osnovu kojeg su doneli tu pretpostavku.

Još nije odgovoreno ni na pitanje odakle 14-godišnjaku, koji je bio hospitalizovan od januara, veliki nož kojim je zadao smrtonosne povrede mališanu i teško ranio odraslog čoveka. Istražuje se i da li je osumnjičeni tinejdžer imao pomagače, odnosno da li mu je neko "doturio" oružje.

Mediji pišu i da je osumnjičeni za ubistvo nosio nanogicu, zbog toga što postoji sumnja da je planirao masovne napade, zbog čega i jeste hospitalizovan jer nije mogao krivično da odgovara.

Dečak je navodno početkom godine "intenzivno planirao egzekucije i različite vrste najbrutalnijeg nasilja". Dokaze je ostavio u grupama za četovanje, međutim, do sada nije krivično gonjen.

Pojedini mediji objavili su, pozivajući se na kancelariju javnog tužioca, da je tinejdžer planirao nasilje u školi u Gornjem Palatinatu.

Bonus video:

02:58

DRAMA NA KOSOVU I UBISTVO 4 SRBINA, REAKCIJA NA PREDSEDNIKOV HRABAR GOVOR U UN! Milićević tvrdi: Samo je KFOR smeo da reaguje

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.