PRONAĐENA UZNEMIRUJUĆA PORUKA OSUMNJIČENOG ZA MASOVNO UBISTVO U MEJNU! Jedan detalj je UZNEMIRAVAJUĆ
Robert Kard, Foto: Lewiston police department

POTRAGA ZA MASOVNI UBICOM

PRONAĐENA UZNEMIRUJUĆA PORUKA OSUMNJIČENOG ZA MASOVNO UBISTVO U MEJNU! Jedan detalj je UZNEMIRAVAJUĆ

Pronađena poruka Roberta Karda osumnjičenog za pucnjavu u Mejnu

Pronađena uznemirujuća poruka osumnjičenog za masovno ubistvo u Mejnu

Objavljeno:

Vlasti su pronašle poruku osumnjičenog za pucnjavu u Mejnu, Roberta Karda, koja je ukazivala na to da nije očekivao da će biti živ kada bude otkrivena, što je na neki način ekvivalentno samoubilačkom pismu, rekao je službenik za sprovođenje zakona za CNN.

Ovo je delimično razlog zašto je istraga prebačena na pretragu obližnjih plovnih puteva, rekao je izvor iz policije.

Poruka, koju je opisao zvaničnik, u suštini je davala informacije i uputstva drugima o tome gde se stvari mogu naći i odložiti - na kraju sugerišući da kada bude pronađena ili pročitana Kard više neće biti živ.

Potraga za rezervistom američke vojske Robertom Kardom, osumnjičenim da je ubio 18 i ranio 13 ljudi u masovnoj pucnjavi u Luistonu u Mejnu, ušla je u treći dan.

Robert Kard
foto: Androscoggin County Sheriffs Office

Vlasti prate prirodan razvoj tragova, uključujući razmatranje narednih koraka koje je Kard možda preduzeo, i počele su pripreme za pretragu voda, posebno u blizini porinuća čamca gde je pronađeno vozilo osumnjičenog.

Istražitelji su juče pretražili Kardov automobil i pronašli pušku AR-15 kalibra .308, saopštio je zvaničnik policije. Drugi zvaničnik za sprovođenje zakona rekao je za CNN da je oružje slično po opisu i kalibru oružju korišćenom u napadu.

Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) sprovešće testove kako bi utvrdio da li se otkriveno oružje može uskladiti sa mecima i čaurama pronađenim na dve scene pucnjave.

Vlasti su u četvrtak izvršile najmanje tri naloga za pretres Kardinog vozila, kuće i druge imovine, rekao je izvor, koji je obavestio o procedurama pretresa u petak.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.