OGLASIO SE BRAT UBIJENE DEVOJKE KOJA JE DIGLA SVET NA NOGE: Poslednji put su se čuli telefonom dok je ona...
Šani Luk, Foto: Printscreen/Instagram/shanukkk

tragedija

OGLASIO SE BRAT UBIJENE DEVOJKE KOJA JE DIGLA SVET NA NOGE: Poslednji put su se čuli telefonom dok je ona...

Oglasio se brat ubijene Nemice u Izraelu

Objavljeno:

Brat Šani Luk (23), Nemice, koju su teroristi Hamasa ubili na festivalu, govorio je za Skaj njuz. Novinare je odveo na mesto gde je vodio brojne razgovore sa sestrom. Tu ga je nasmejala, naterala na razmišljanje, izazvala emocije.

Mesto na koje ih je odveo se nalazi odmah iza ugla njegove porodične kuće u južnom Izraelu. Ove nedelje je porodica dobila vest da su fragmenti Šanijine lobanje pronađeni na mestu muzičkog festivala Nova. Poslednji put se čula telefonom sa njim dok je pokušavala da pobegne od Hamasa.

"Rekla je da odmah odlazi, da ne brinem", rekao je Amit. Ali nije bila bezbedna. "Teroristi su čekali na putu", kaže njen brat.

Šani Luk
Šani Lukfoto: Printscreen/Instagram/shanukkk

Bila je okrenuta licem nadole i nije imala odeću. "Nikada nisam mislio da ću biti u kontaktu sa ovakvim snimkom, da ću videti svoju sestru u tako brutalnoj situaciji. U tom trenutku se cela porodica samo srušila na nekoliko trenutaka", kaže Amit.

Nadali su se da je Šani još uvek živa, ali ove nedelje im je neko pokucao na vrata. Bili su to izraelski vojnici sa vestima da je deo Šanijine lobanje pronađen na mestu festivala. "Kada vidite vojnike u kući, znate da su vesti loše", kaže Amit. Međutim, laknulo mu je jer, za razliku od drugih porodica u Izraelu, zna gde mu je sestra.

"Na toliko načina osećam to znajući da ona više ne pati", kaže on. On veruje da je ubijena metkom u glavu. Nažalost, jedna stvar koju njegova porodica ne može da uradi je da je sahrani. "Nema dovoljno fragmenata", kaže on. Ali oni će provesti narednih nekoliko dana smišljajući kako da joj odaju počast.

Šani Luk
Šani Lukfoto: Printscreen/Instagram/shanukkk

Oni već znaju po čemu žele da je pamte, kao duh koji ih nikada neće napustiti, pun radosti, mudrosti i dobrote. "Volela je muziku. Volela je tetovaže. Po prirodi je bila umetnička duša... Po načinu na koji je govorila i kako se kretala. Po načinu na koji je plesala. Nije bilo tamne strane, samo čisti anđeo", priseća se Amit.

Čak i u najmračnijim trenucima, Amit pronalazi svetlost kojom je njegova sestra osvetlila mnoge - pronalazeći utehu u nasleđu koje ostavlja za sobom, njenom inspirativnom životu, a ne načinu njene smrti.

Bonus video:

02:01

KORISTE SVOJ NAROD KAO ŽIVI ŠTIT Avram Izrael za Kurir izneo ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Otkud tu Rusija!? Vasiljević: Mosad je ZNAO

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.