ŠTA SE DESILO SAD DEVOJKOM KOJA JE DIGLA SVET NA NOGE? Ovo su 3 SCENARIJA njene SMRTI, od jednog će vam biti MUKA!
Šani Luk, Foto: Printscreen/Instagram/shanukkk

JEZIVO

ŠTA SE DESILO SAD DEVOJKOM KOJA JE DIGLA SVET NA NOGE? Ovo su 3 SCENARIJA njene SMRTI, od jednog će vam biti MUKA!

Prvo su se pojavile informacije da je ubijena, da bi njena majka nakon toga rekla da je dobila podatak da je njena ćerka živa ali teško povređena. Tri nedelje kasnije porodica je primila najgoru moguću vest

Objavljeno:

Izraelski predsednik Isak Hercog potvrdio je u ponedeljak da je Šani Luk, mlada nemačko-izraelska umetnica brutalno ubijena, rekavši da joj je Hamas "odrubio glavu". Pre toga oglasila se i porodica devojke, koja je sa žalošću saopštila tragične vesti.

Od 7. oktobra, kada je Hamas oteo desetine ljudi u Izraelu, stizale su oprečne informacije o sudbini Nemice.

Ona je bila na muzičkom festivalu kada je Hamas iznenada napao Izrael. Šani je uspela da se sakrije u žbunju odakle je pozvala svoju majku i rekla joj da pokušava da pobegne.

Nekoliko sati kasnije pojavio se snimak na kojem je navodno bila prikazana Šani u prikolici kamiona, polunaga i povređena, okružena borcima Hamasa koji slave njenu otmicu.

Prvo su se pojavile informacije da je ubijena, da bi njena majka nakon toga rekla da je dobila podatak da je njena ćerka živa ali teško povređena. Tri nedelje kasnije porodica je primila najgoru moguću vest.

Šani Luk, devojka koja je ubijena u Izraelu
Šani Luk, devojka koja je ubijena u Izraelufoto: Printscreen/Instagram/shanukkk

Gde je Šani bila sve to vreme?

Potvrda smrti: Medicinski islednici iz operativne grupe ZAKA koju je formirao Izrael da pronađe dokaze o taocima koje je uzeo Hamas, pronašli su deo lobanje za koju je DNK testiranjem potvrđeno da pripada Šani Luk.

To je deo temporalne kosti, koja se nalazi na dnu lobanje, veoma blizu karotidne arterije koja mozak snabdeva krvlju. Lekari su zaključili da je nemoguće da Šani živi sa takvom povredom i da joj je odsečena glava, saopštio je u ponedeljak izraelski predsednik.

S obzirom na to da je njena majka prethodnih nedelja objavila da je dobila informaciju da je njena ćerka živa u bolnici u Gazi, slučaj se posebno zakomplikovao, a prema prvim procenama sa snimka koji su objavili njeni otmičari činilo se da je Šani već mrtva.

Tri scenarija užasnog kraja devojke

Espreso ističe da nije mogao nezavisno da proveri nijedan od ovih scenarija i da se radi o pretpostavkama.

Scenario 1: Pogubljena na licu mesta

Njen otac je rekao da je njegova ćerka bila mrtva kada su teroristi vozili njeno polunago telo u kamionu kroz Gazu, pljuvali je i šutirali.

Njena tetka je rekla da "pretpostavljaju da su je uvukli u kombi pošto je već bila mrtva".

"Možda ima nekog olakšanja u pomisli da je brzo umrla i da je zlostavljanje njenog tela možda učinjeno kada je već nije bilo", rekla je ona.

S obzirom na autentičnost snimka koji je identifikovan, i činjenica da se na njemu pojavljuje Šani (iako joj se lice ne vidi, roditelji i sestra su je prepoznali po karakterističnim tetovažama), postavlja se pitanje da li je 22-godišnjakinja bila mrtva kada je snimljena u kamionu.

Ovo je takođe scenario koji stručnjaci favorizuju i najverovatnije od prvog sata objavljivanja snimka, jer su joj teroristi polomili noge, dok joj je torzo rotiran da stane sa njima u kamionu.

Prema njihovim rečima, činjenica da na snimku nema otoka i da je verovatno nemoguće da se ljudski torzo rotira do te mere a da ne izazove smrt (isto važi i za višestruke prelome, koji izazivaju unutrašnje krvarenje) pokazuje da je 22-godišnjakinja već bila mrtva kada je došlo do ovih povreda.

Pored toga, čini se da ima ozbiljnu ranu na glavi koja izgleda kao izlaz od metka - iako video nije naročito oštar.

Ako je ovaj scenario istinit, Šani je mučena na licu mesta i pogubljena metkom u glavu. Njeno telo je uzeto kao "plen", provozano je ulicama Gaze, a zatim raskomadano i bačeno u blizini mesta napada.

Ovaj scenario je pojačan činjenicom da je komad njene lobanje pronađen na granici Gaze i Izraela, u užasnom pejzažu punom krvi i ljudskih delova. Na osnovu ovog scenarija, nakon što je snimak snimljen, telo mlade žene je navodno raskomadano kako bi se uklonili tragovi.

Što se tiče informacija koje je njena majka dobila pre dve nedelje da je Šani živa i u kritičnom stanju u bolnici u Gazi, sumnja se da se radi o prevari ili lažnoj informaciji koju je Hamas dao da bi kupio vreme.

1 / 6 Foto: Instagram/shanukkk

Scenario 2: Mučena i ostavljena mrtva u Gazi

Prema ovom scenariju, Šani Luk je oteta sa festivala i bila je mrtva nekoliko sati dok su je borci Hamasa mučili, ali je bila mrtva kada je njeno beživotno telo ostavljeno da leži i osakaćeno od strane Hamasa u Gazi. Izvori iz Izraela navode da postoje dokazi da je nesrećna 22-godišnjakinja pretrpela silovanja, divljačke batine, opekotine, pirsinge oštrim predmetima, lomljenje kostiju i druga stravična mučenja. Espreso nije mogao ovo nezavisno da proveri.

Ovaj scenario je pojačan činjenicom da je na Hamasovom snimku Šani skoro gola. Teroristi nisu imali razloga da pogube jednu od devojaka sa koncerta, ponesu njeno beživotno telo sa sobom i skinu ga kako bi ga pokazali kao trofej.

Prema ovom scenariju, Šani je pretrpela neopisivu torturu na putu za Gazu, čak i u kamionu. Na snimku se vidi kako je borci čupaju za kosu, udaraju je nogama, pljuju, skaču na nju...

Moguće je da je ovo "samo" nastavak stravične torture, koju je Šani pretrpela i nije mogla da podnese. Moguće je da su teške povrede koje ima na glavi, trupu i nogama takođe uzrok njene smrti.

Nakon što su teroristi završili sa mučenjem, obezglavili su već mrtvu 22-godišnjakinju i bacali njene delove tela u razne delove Gaze, ne očekujući da će se ikada naći bilo kakav trag.

Scenario 3: Bila je živa, umrla u bolnici Beit Lahia

Prema ovom scenariju, Šani je oteta sa festivala i bila je živa možda tri nedelje dok se tragalo za njom. Prema ovome, Šani nije bila ta koja se pojavljuje u Hamasovom snimku ili je bila ozbiljno povređena, u stanju šoka i bez svesti, kada su je teroristi vozili u kamionu.

Jedna od teorija jeste da je Šani ostala danima ili čak nekoliko sati u rukama svojih otmičara, podvrgnuta teškom mučenju čak i dok je bila u nesvesti i dok su je njeni otmičari nosili po Gazi.

Moguće je da je informacija koju je dobila majka da je 22-godišnjakinja teško povređena i u kritičnom stanju u bolnici u Beit Lahiji, u Pojasu Gaze, bila istina.

Ako je to tačno, s obzirom na to da su informacije njenoj porodici date pre dve nedelje (dakle nedelju dana nakon što je oteta tokom krvavog napada na festival), borci su je negde bacili nakon što su završili sa mučenjem, a odatle je odvedena u bolnicu Beit Lahia - ili su je sami odveli tamo.

Zbog teških povreda koje je zadobila i haosa koji je vladao u bolnici, Šani je možda tamo umrla. Njeno telo je uzeo Hamas, koji ga je raskomadao i bacio u razne delove Gaze.

Espreso nije mogao nezavisno da proveri nijedan od ovih scenarija.

Bonus video:

07:19

IZRAELCI KRENULI U KOPNENU OFANZIVU METODOM SPRŽENE ZEMLJE! Jolović tvrdi: Hamas će im OVOM strategijom napraviti VELIKI PROBLEM

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.