Putin šalje vojsku i naoružanje na granicu: RUSKO-KOREJSKI RAT SAMO ŠTO NIJE POČEO (VIDEO)
Foto: Profimedia

novi rat na pomolu

Putin šalje vojsku i naoružanje na granicu: RUSKO-KOREJSKI RAT SAMO ŠTO NIJE POČEO (VIDEO)

Granica Severne Koreje opkoljena vojskom i naoružanjem, nakon Kine za ovaj korak odlučila se i Rusija
Objavljeno: 09:11h

S druge strane, Aleksandar Gordejev, jedan od portparola ruske vojske odbio je da otkrije zbog čega je Ruska federacija pojačala aktivnosti na granici.

Za artiljeriju i pešadiju 300 miliona dolara: Stejt department odobrio prodaju oružja Iraku!

Ipak, imajući u vidu nepredvidljivost lidera Severne Koreje Kim Džong-una, ne treba biti stručnjak pa pogoditi razlog za jačanje vojnog prisustva na rusko-severnokorejskoj granici. Uostalom, ruska luka Vladivostok, jedna od žila kucavica ruske ekonomije, nalazi se na manje od 15 kilometara od Severne Koreje.

Ovakav potez ruskog predsednika došao je usred tenzija koje se razvijaju između Severne Koreje, SAD-a i ostatka sveta. Iako je Donald Tramp odložio slanje svoje moćne armade u vode oko Korejskog poluostrva, mada je pokušao da ubedi svet u suprotno, čini se da je Kina prvi put počela da postupa oštro sa "mlađim bratom" iz Pjongjanga.

Lansiran Sojuz sa ruskim i američkim astronautom! (LIVESTREAM)

Naime, na sednici Saveta bezbednosti UN Kina je glasala za osudu raketne probe, a zanimljivo je da su Severnu Koreju "spasli" - Rusi, koji su blokirali predlog. U Rusiji je zavladala zabrinutost da bi u slučaju napada SAD na Severnu Koreju mogla da usledi humanitarna kriza koja bi za posledicu imala egzodus velikog broja stanovnika te izolovane države u Rusiju.

Vladimir Putin je oštro upozorio SAD da bi u slučaju bombardovanja severnokorejskih nuklearnih postrojenja radioaktivni oblak veoma lako mogao da se proširi na Rusiju, te da "Moskva neće dozvoliti takav scenario".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.