PREMINULA ROSETA KUTOLO!
Smrt, Foto: Profimedia

saopšteno je

PREMINULA ROSETA KUTOLO!

Sestra šefa i osnivača ozloglašene Kamore, Rosa Kutolo preminula je

Objavljeno: 13:58h

Domenika Rosa Kutolo, u svetu poznata kao Roseta, sestra šefa i osnivača ozloglašene Kamore, preminula je jutros u 86. godini.

Roseta, koja je već neko vreme bila bolesna, preminula je u Otavijanu, gradu iz kojeg se nikada nije selila, osim dok je bila u zatvoru.

Protiv nje je vođeno više istraga o Novoj organizovanoj Kamori, a za njom je bila raspisana opsežna potraga u septembru 1981, nakon što je pobegla od policijske racije protiv kriminalnog kartela.

Sveća
Svećafoto: EPA-EFE/NIC ANTAYA

Tih godina je prijavljivano da je viđena u raznim gradovima Evrope, pa čak i u Južnoj Americi, iako je godinama kasnije tvrdila da nikada nije napuštala opštinu. Uhapšena je tek 1993. godine, 12 godina kasnije, kada se predala na izdržavanje kazne od 9 godina i 7 meseci zatvora zbog mafijaškog udruživanja. Nakon šest godina puštena je iz zatvora zbog dobrog ponašanja i vratila se u Otaviano.

Godinama je važila za glavnog šefa zločinačkog udruženja jer je tokom dugotrajnog pritvora njenog brata Rafaela rukovodila klanom.

Bonus video:

05:16

MAFIJA U CRNOJ GORI JE SAMO MALO OŠTEĆENA! Eksperti o tunelu ispod suda u Podgorici: Promenite zakon i napravite SUDSKU POLICIJU

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.