POTRESAN PRIZOR IZ VENECIJE KOJI RAZARA DUŠU: Tela žrtava na zemlji, sveštenik se moli, neopisiva TUGA! (VIDEO)
Spasilačke službe na mestu stravične nesreće kod Venecije, Foto: Livemedia/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

TRAGEDIJA

POTRESAN PRIZOR IZ VENECIJE KOJI RAZARA DUŠU: Tela žrtava na zemlji, sveštenik se moli, neopisiva TUGA! (VIDEO)

Šestoro povređenih, među kojima ima i dece, nalazi se u teškom stanju

Objavljeno: 18:23h

Do sada je identifikovano osam od 21 nastradalog putnika autobusa koji se survao sa nadvožnjaka kod Venecije.

Među žrtvama jezive saobraćajne nesreće nalaze se pet državljana Ukrajine i jedan nemački državljanin, a identifikovan je i vozač autobusa Alberto Rikoto (44) iz Treviza. Hrvatski mediji nezvanično prenose da je među žrtvama i trudnica iz Splita.

Šestoro povređenih, među kojima ima i dece, nalazi se u teškom stanju.

Identifikacija žrtava prema navodima agencije ANSA ide otežano s obzirom na to da su mnoga tela izgorela do neprepoznatljivosti i jer mnogi turisti nisu imali dokumenta kod sebe.

- Došli su mnogi rođaci, ali teško je sa sigurnošću dati imena. Iz tog razloga sam dao zadatak sudskoj medicini da se za identifikaciju koristi DNК analiza. Nadamo se do ćemo do sutra identifikovati sve žrtve. Želja nam je da tela vratimo rođacima što je pre moguće - rekao je venecijanski tužilac Bruno Čerči.

Javno tužilaštvo otvorilo je slučaj po hipotezi višestrukog ubistva na putu.

Na snimku se vidi da je autobus klizio desnom stranom uz ogradu 50 metara pre nego što je pao sa nadvožnjaka na prugu. Čerči je potvrdio da nije bilo tragova kočenja i prethodnog kontakta sa drugim vozilama.

- Nije bilo požara niti je došlo do curenja gasa iz litijumskih baterija. Osumnjičenih trenutno nema. Tužilaštvo je nabavilo i crnu kutiju vozila koja će biti pregledana - napomenuo je Čerči.

Tragedija se dogodila, podsetimo, nešto posle 19.30 sati u utorak kad je autobus sa turistima sleteo sa nadvožnjaka na železničku prugu nakon čega se zapalio i skroz izgoreo.

Nastradale su izvlačili iz olupine do 5 sati ujutru.

Na društvenim mrežama pojavio se i potresan snimak na kome se vidi venecijanski biskup Frančesko Moralja koji na mestu nesreće blagosilja tela dece i odraslih koja su poređena jedna pored drugih.

- Spasavanje je bilo komplikovano - navode vatrogasci i dodaju da su među žrtvama uglavnom mladi i da ima tek nekoliko starijih.

Kompanija koja je iznajmila autobus lokalnom turističkom kampu tvrdi da je autobus bio novi i ispravan. Navode da je vozač seo za volan 90 minuta pre tragedije što bi moglo da isključi teoriju da je zaspao tokom vožnje.

Bonus video:

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.