OVO JE VOZAČ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U VENECIJI: Pre nesreće objavio SELFI i PORUKU, očevici opisali HOROR (FOTO)
Alberto Rikoto, Foto: Kurir

horor

OVO JE VOZAČ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U VENECIJI: Pre nesreće objavio SELFI i PORUKU, očevici opisali HOROR (FOTO)

Ime vozača koji je vozio autobus koji se prevrnuo u Veneciji je Alberto Rikoto

Objavljeno:

Najmanje 21 osoba je poginula, a dvadesetak je povređeno, u stravičnoj nesreći u Italiji. Užas se dogodio kada je autobus koji je prevozio turiste sleteo s nadvožnjaka u blizini Venecije i zapalio se.

Autobus je vozio Alberto Rikoto, 40-godišnjak iz Treviza, koji je stradao u udesu. Neposredno pre nesreće, čovek je objavio sliku na Fejsbuku, na kojoj se vidi da se nalazi da je u kampu Hu u Margeri, a slika je nosila natpis "Šatl do Venecije".

Italijanski mediji preneli su kako se nesreća dogodila: automobili u redu na nadvožnjaku i između njih autobus koji se naglo kreće. Autobus pravi čudan pokret, kamere postavljene na putu snimaju ga dok je na desnoj strani puta i kreće se "preteranom brzinom", kažu oni koji su pogledali snimak nesreće. I na kraju pada pravo na desnu stranu.

Alberto Rikoto
Alberto Rikotofoto: Kurir

Svedoci su opisali šta se desilo u sekundama pre nesreće i svi su se složili da je bilo u pitanju nešto čudno, što nije imalo smisla raditi u tom trenutku. Upravo zbog toga, pominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Tačan odgovor daće analiza video snimka sa kamere koja je bila u autobusu.

Korijere dela sera prenosi da se medijima javila i žena koja tvrdi da zna šta se dogodilo, kao i da su neki svedoci videli kako se autobus zapalio na rampi nadvožnjaka, ali vozač nije mogao da stane jer je bio stisnut između drugih automobila u redu.

U tom trenutku, a tokom manevra izgubio je kontrolu, skrenuo sa puta i pao. Međutim, među prvim svedočenjima koje su prikupili istražitelji nema potvrde da je vozilo gorelo pre pada.

Tragedija se dogodila, podsetimo, nešto posle 19.30 sati kad je autobus sa turistima sleteo sa nadvožnjaka visokog 10 metara na železničku prugu nakon čega se zapalio i skroz izgoreo.

Među žrtvama je najmanje dvoje dece. Među 15 povređenih, 11 ih je identifikovano: četvoro Ukrajinca, dva Španca, dva Austrijanca i po jedan Nemac, Francuz i Hrvat. Većina ih se nalazi na intenzivnoj nezi.

Bonus video:

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

(Espreso/Kurir/Corriere della sera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.