PRASETINA NAJVEĆI HIT U TOSKANI: Za 6 EVRA dobijate SAMO OVO, Srbima NE PADA na pamet da TO kupuju (VIDEO)
Prasetina u Toskani, Foto: PrintScreen/ Kurir

cene u svetu

PRASETINA NAJVEĆI HIT U TOSKANI: Za 6 EVRA dobijate SAMO OVO, Srbima NE PADA na pamet da TO kupuju (VIDEO)

Prasetina u Toskani je turistički hit, ali Srbi ipak vole durge specijalitete

Objavljeno:

Toskana je najposećenija regija u Italiji, nadaleko čuvena po svojim vinogradima i obali koju zapljuskuje Tirensko more. Svako ko poseti ovu čarobnu destinaciju obavezno proba vina koja mnoge od ovdašnjih porodica prave više od pola veka. Nikako se ne propuštaju ni sirevi, divljač, sladoled...

Ono što većina turista možda ne očekuje je praseće pečenje iz kombija usred Toskane! Naime u istorijskom jezgru sela San Đimijano, okruženom zidinama sa osam ulaznih kapija iz 13. i 14. veka moguće je u somunu, bez ikakvih priloga pojesti odličnu prasetinu po ceni od šest evra! To nije cena za kilogram, već za nekoliko parčeta svežeg mesa u hlebu, prenosi Kurir.

00:56

Prasetina u Toskani

Oni koji su je probali, tvrde da je ista kao u Čačku, ali čini se da je Srbi, ipak, zaobilaze i da pre biraju poznate italijanske specijalitete. Gazda firme "Prasetina Toskana" nalazi se u samom centru mesta i kaže da prodaja u svakom periodu godine ide sasvim solidno.

U redu je najviše turista iz Hrvatske i Slovenije, po koji iz Srbije, ali pečenju ne odolevaju ni posetioci iz zemalja zapadne Evrope.

Bonus video:

02:07

DOK RASTU CENE, INFLACIJA NEĆE PRESTATI! Ekonomista otkrio zašto je došlo do ponovnog POSKUPLJENJA: Nismo na zdravoj grani

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.