ZELENSKI OTKRIO VAŽAN PLAN UKRAJINE: To oružje već dokazano PROTIV RUSA
Volodimir Zelenski, Foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

predsednik ukrajine

ZELENSKI OTKRIO VAŽAN PLAN UKRAJINE: To oružje već dokazano PROTIV RUSA

Zelenski je pozvao strane kompanije da lokalizuju proizvodnju oružja u Ukrajini.

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da ta zemlja stvara flotu pomorskih dronova, a pokrenula je i proizvodnju oruđa i granata po standardima NATO-a.

"Stvaramo prvu flotu pomorskih dronova u svetu... Počeli smo proizvodnju topova i granata NATO kalibra", rekao je on u pozdravu učesnicima vojnoindustrijskog foruma u ​​Kijevu, čiji je snimak objavljen na Telegramu.

Zelenski je pozvao strane kompanije da lokalizuju proizvodnju oružja u Ukrajini.

Posebno je na marginama foruma razgovarao o mogućnostima zajedničke proizvodnje naoružanja sa predstavnicima vojnih kompanija i udruženja iz Velike Britanije, Nemačke, SAD, Turske, Češke i Švedske.

Zelenski je ranije izjavio da će Ukrajina 2024. godine povećati budžetsku potrošnju na vojno-industrijski kompleks, uključujući i bespilotne sisteme.

Kako je pojasnilo ukrajinsko MIP, forum je zapravo održan 29. septembra, ali su tek u subotu ukrajinski mediji i zvanični izvori počeli da objavljuju informacije o tome.

Dan ranije je sekretar Saveta bezbednosti Ukrajine Aleksej Danilov priznao da vojno-industrijski kompleks zemlje nije u stanju da u potpunosti zadovolji potrebe oružanih snaga.

Bonus video: ZAŠTO PRETIŠ NUKLEARKOM AKO TI OFANZIVA IDE TAKO DOBRO? Milić o optužbama da je Ukrajina lažna država: Zelenskog NE KONTROLIŠU!

02:52

ZAŠTO PRETIŠ NUKLEARKOM AKO TI OFANZIVA IDE TAKO DOBRO? Milić o optužbama da je Ukrajina lažna država: Zelenskog NE KONTROLIŠU!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.