U PODU VRTIĆA U KOM JE UMRLO DETE (1) PRONAĐENA DROGA: Suprug vlasnice i dalje u bekstvu, ona UHAPŠENA
Foto: Petar Aleksić

akcija policije

U PODU VRTIĆA U KOM JE UMRLO DETE (1) PRONAĐENA DROGA: Suprug vlasnice i dalje u bekstvu, ona UHAPŠENA

Inspektori veruju da su osumnjičen učestvovali u preprodaji droge

Objavljeno:

Njujorška policija je na podu privatnog vrtića u Bronksu, u kom je prošle nedelje preminuo jednogodišnji dečak zbog sumnje na predoziranje fentanilom, pronašla skrivena vrata i skrovište s drogom.

Policajci su u sredu prilikom pretrage pronašli između osam i deset kilograma droge. Nalazila se u podu sobe koja je bila namenjena deci za igranje. U skrovištu je nađen fentanil i drugi narkotici.

"Pronađeno je više dokaza koji navode na zaključak da ovo nisu bile samo obične jaslice", rekao je juče okružni tužilac Bronksa, Darsel Klark.

Jedno dete umrlo, troje završilo u bolnici

Inspektori veruju da su osumnjičen učestvovali u preprodaji droge i da im je zadatak bio da mešaju fentanil s drugim narkoticima ili kućnim potrepštinama, poput dečijeg pudera, piše CNN.

Podsetimo, prošle nedelje je policija ispod prostirke u jaslicama u Njujorku, u kojima je jedno dete umrlo, a troje je prevezeno u bolnicu, pronašla kilogram fentanila. Nikolas Dominici (1) bio je u jaslicama u samo jednu nedelju, a preminuo je prošli petak zbog sumnje da se predozirao drogom.

Vlasti su protiv dve osobe podigle optužnicu zbog posedovanja i namere trgovanja drogom i ubistva.

Policija veruje da su deca u dobi od osam meseci do dve godine u dečjoj sobi udisala fentanil. Deca koja su završila u bolnici dobila su lek Narcan koji se koristi u slučaju predoziranja opioidima.

Policija je tokom pretrage dečje sobe pronašla kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su deca spavala, rekao je u ponedeljak glavni detektiv njujorške policije Džozef Keni.

Vlasnica jaslica Divino Nino Grej Mendez (36) i njen stanar Karlisto Acevedo Brito (41) optuženi su za posedovanje narkotika s namerom distribucije koja je rezultirala smrću.

Vlasti su osumnjičene zadržale bez mogućnosti kaucije. Ako budu osuđeni, preti im i doživotni zatvor.

Snimke nadzornih kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je videla da deca nisu dobro, a tek nakon toga kontaktirala je hitnu pomoć.

Njen suprug je došao u jaslice i iz dečije sobe izneo nekoliko punih vrećica za kupovinu, rekli su zvaničnici.

Policija još uvek traga za njim.

Bonus video: DROGA SE ORGANIZOVANO ISPORUČUJE VOJNICIMA NA FRONTU! Zorić: Video sam da su OVO koristili naši neprijatelji da ne bi OSEĆALI BOL

01:08

DROGA SE ORGANIZOVANO ISPORUČUJE VOJNICIMA NA FRONTU! Zorić: Video sam da su OVO koristili naši neprijatelji da ne bi OSEĆALI BOL

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.