DEČAK (1) UMRO U PRIVATNOM VRTIĆU: Ispod prostirke na kojoj je spavao pronađena OVA OPASNA DROGA
Foto: Petar Aleksić

STRAŠNO

DEČAK (1) UMRO U PRIVATNOM VRTIĆU: Ispod prostirke na kojoj je spavao pronađena OVA OPASNA DROGA

Nikolac Dominici (1) bio je u vrtiću samo nedelju dana, a preminuo je u petak

Objavljeno: 09:35h

Kilogram fentanila pronađen je ispod prostirke za spavanje u privatnom vrtiću u Njujorku, gde je jedno dete umrlo, a troje prevezeno u bolnicu, saopštila je policija.

Nikolac Dominici (1) bio je u vrtiću samo nedelju dana, a preminuo je u petak zbog sumnje da se predozirao drogom.

Još troje dece primljeno je u bolnicu nakon što su bili izloženi snažnom narkotiku. Vlasti su protiv dve osobe podigle optužnicu zbog posedovanja i namere trgovanja drogom i ubistva.

Policija veruje da su deca u dobi od osam meseci do dve godine u dečjoj sobi udisala fentanil. Deca koja su završila u bolnici dobila su lek Narcan koji se koristi u slučaju predoziranja opioidima.

Policija je tokom pretrage dečje sobe pronašla kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su deca spavala, rekao je u ponedeljak glavni detektiv njujorške policije Džozef Keni.

Istražitelji su navodno otkrili i tri uređaja za pakovanje droge.

Vlasnica vrtića "Divino Nino" u Bronksu Grej Mendez (36) i njen stanar Karlisto Asevedo Brito (41) optuženi su za posedovanje narkotika s namerom distribucije koja je rezultirala smrću.

"Tvrdimo da su optuženi trgovali drogom iz dečjeg vrtića pri čemu su otrovali tri bebe i jednu usmrtili", rekao je juče američki državni tužilac Damijen Vilijams.

Policija je rekla da je droga pronađena u vrtiću mogla da ubije 500.000 ljudi, prenosi BBC.

Fentanil, sintetički lek protiv bolova, 50 puta je jači od heroina.

Snimci nadzornih kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je videla da deca nisu dobro, a tek nakon toga kontaktirala hitnu pomoć.

Njen suprug je došao u vrtić i iz dečje sobe izneo nekoliko punih kesa za kupovinu, rekli su službenici. Vlasti još uvek tragaju za njenim suprugom.

"Ona je iznajmljivala sobu nekome ko trguje fentanilom, to je njen jedini zločin. Vrtić je mesto gde bi deca trebalo da budu sigurna, a ne okružena drogom koja ih može u trenu ubiti", dodao je Vilijams.

Advokat Mendez navodi da njegova mušterija poriče optužbe i da nije znala da se u dečjoj sobi nalazi droga.

"Ona je iznajmljivala sobu nekome ko trguje fentanilom, to je njen jedini zločin. Nema dokaza da je učinila bilo što osim da se pravilno brinula za decu", rekao je on.

Vlasti su osumnjičene zadržale bez mogućnosti kaucije. Ako budu osuđeni, preti im i doživotni zatvor.

Bonus video: DROGA SE ORGANIZOVANO ISPORUČUJE VOJNICIMA NA FRONTU! Zorić: Video sam da su OVO koristili naši neprijatelji da ne bi OSEĆALI BOL

01:08

DROGA SE ORGANIZOVANO ISPORUČUJE VOJNICIMA NA FRONTU! Zorić: Video sam da su OVO koristili naši neprijatelji da ne bi OSEĆALI BOL

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.