ZELENSKI IZDAO ULTIMATUM OVOM ČOVEKU: Narod izgubio poverenje, evo ZA ŠTA GA OPTUŽUJU
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

LOŠI ODNOSI UNUTAR UKRAJINE

ZELENSKI IZDAO ULTIMATUM OVOM ČOVEKU: Narod izgubio poverenje, evo ZA ŠTA GA OPTUŽUJU

Zelenski naložio Umerovu da obnovi poverenje u ministarstvo odbrane zbog optužbi zbog korupcije.

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naložio je danas novom ministru odbrane Rustemu Umerovu da smanji birokratiju i poveća poverenje u svoj resor nakon niza optužbi za korupciju.

Predstavljajući Umerova visokim vojnim i odbrambenim zvaničnicima, dan nakon što je parlament odobrio njegovo imenovanje, Zelenski je postavio prioritete za njega, među kojima su razvoj međunarodne saradnje i usmeravanje Ukrajine ka članstvu u NATO-u.

Potrebno nam je više poverenja. Poverenje u odluke koje se donose, poverenje u nabavke, poverenje u snabdevanje, rekao je Zelenski.

Poručio je da promene treba odmah napraviti, ako su one neophodne za dobrobit vojnika, prenosi Rojters.

Potrebna nam je nova filozofija odnosa prema ukrajinskoj vojsci, ljudi nisu za jednokratnu upotrebu", rekao je Zelenski.

Umerov je rekao da ce među njegovim prioritetima biti da njegovo ministarstvo postane glavna institucija za koordinaciju odbrambenih snaga, kao i veće vrednovanje vojnika, razvoj vojne industrije Ukrajine i borbu protiv korupcije.

Rekao je i da ima za cilj da ojača međunarodnu koaliciju saveznika Ukrajine i da sklopi čak i neočekivana partnerstva.

Umerov (41) je na mestu ministra odbrane zamenio Oleksija Reznikova koji je smenjen nakon optužbi za korupciju koje su na račun tog ministarstva izneli ukrajinski mediji, uglavnom u vezi sa nabavkama.

Reznikov se nije suočio sa optužbama zakorupciju.

Bonus video:

01:38

ZELENSKI IMA LUDAČKA RAZMIŠLJANJA, POBIJENI SU MU SVI VOJNICI, GOTOVO JE Pavlović: Dođu da naprave selfi kako bi imali događaj

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.