UKRAJINCIMA SE NE PIŠE DOBRO! Zelenski doneo ODLUKU da se JAKO OBRAČUNA sa njima, nisu svesni ŠTA IH JE SNAŠLO
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, Profimedia

rat u ukrajini

UKRAJINCIMA SE NE PIŠE DOBRO! Zelenski doneo ODLUKU da se JAKO OBRAČUNA sa njima, nisu svesni ŠTA IH JE SNAŠLO

Ilegalni iseljenici iz Ukrajine mogli bi da snose velike posledice

Objavljeno:

Ukrajinci koji izbegavaju regrutaciju u inostranstvu mogu biti izručeni "pojedinačno", ali neće biti "masovnog izručenja", izjavio je Fedir Venislavski, predstavnik predsednika Volodimira Zelenskog.

Venislavski je u obraćanju ukrajinskom parlamentu rekao da pravno ne postoji procedura za masovno izručenje ukrajinskih državljana iz inostranstva, jer krivična odgovornost ima personalizovani individualni karakter, prenosi Kijev independent.

Poljski mediji objavili su u ponedeljak da muškarci koji su ilegalno napustili Ukrajinu mogu biti izručeni svojoj domovini.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

David Arahamija, šef parlamentarne frakcije stranke Sluga naroda Zelenskog, takođe je rekao da bi Ukrajinci koji su vojni obveznici i koji su ilegalno napustili Ukrajinu mogli biti izručeni domovini.

Od početka rata u punom obimu, Državna granična služba je zabeležila više od 20.000 pokušaja ilegalnog napuštanja Ukrajine, prema rečima Andrija Demčenka, portparola te službe.

Bonus video:

01:39

AKO ZELENSKI PREBACI RAT NA RUSKU TERITORIJU, PUTIN ĆE ISKORISTITI SVE KAPACITETE Dikić tvrdi: Za sada se bore samo jednom rukom

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.