DRAMATIČAN APEL PORODICA SA KROVOVA POTOPLJENIH KUĆA U GRČKOM SELU: "Bol i očaj. Spasite nas!"
Poplava u Grčkoj, Foto: Printscreen/Facebook/Takis Kwstas Tsioukas

vremenska nepogoda

DRAMATIČAN APEL PORODICA SA KROVOVA POTOPLJENIH KUĆA U GRČKOM SELU: "Bol i očaj. Spasite nas!"

Mnoge kuće su potopljene u mestu Metamorfozi Kardici. Zbog ogromnih bujica mnoge porodice su ostale zaglavljene na krovu.

Objavljeno: 12:54h

Kuće potopljene do krovova na kojima stoje ljudi i životinje – ovako izgledaju strašni prizori iz mesta Metamorfozi Kardici koje je potopila oluja Danijel iako se ne nalazi na obali mora, već stotinak kilometara severozapadno od Volosa, u kontinentalnom delu Grčke.

Fotografije i video snimci koje prenose grčki mediji pokazuju razmere apokalipse iz ove ravnice koja je bukvalno pretvorena u jezero. Dramatični apeli meštana šire se društvenim mrežama.

- Naše voljeno selo ponovo poplavljeno. Bol i očaj. Izdajemo SOS oko 60 osoba zarobljenih na spratu kancelarije Zajednice i još 10 na krovovima kuća. Spasite nas – navodi se u jednoj od poruka meštana na Fejsbuku.

Po rečima meštana voda na nekim mestima dostiže i tri metra. Stanovnici preko društvenih mreža apeluju da im se dostavi hrana I voda koja počinje da im nedostaje.

Jedna meštanka ispričala je za grčke medije da ih je probudila voda u 4.15 časova koja je počela da nadire kada se izlila reka na ulazu u selo.

- Stanovnici i životinje koje su uspele da se spasu popeli su se na krovove svojih kuća u Metamorfozi Kardici kako bi osigurali njihov fizički integritet. Mesto se pretvorilo u beskrajnu lagunu i ne liči na nijednu urbanu mrežu. Stanovnici traže pomoć vazduhoplovnim helikopterima ili čamcima da ih oslobode. Neviđene slike onoga što živimo u našoj zemlji - objavljeno je na Fejsbuk stranici Sezonski vatrogasci.

Selo nema struju, a meštani polako ostaju I bez baterija na mobilnim telefonima pa apeluju da im se ukaže pomoć.

Nevreme u Grčkoj se još uvek ne smiruje: drugi talas oluje Danijel se očekuje danas i zahvatiće Pelion, istočni deo Magnezije, istočnu Larisu od Agiokambosa i južnije, Sporade i severnu Eviju. U Grčkoj je broj žrtava oluje Danijel povećan na tri, a za još četiri osobe se traga, prenose danas grčki mediji.

Bonus video:

05:30

KAKVA JE SITUACIJA U GRČKOJ NAKON POPLAVA?

(Espreso/Blic/Branko Janačković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.