OVO JE GROB JEVGENIJA PRIGOŽINA, EVO GDE JE SAHRANJEN LIDER VAGNERA: Detalj na KRSTU privukao svu PAŽNJU (FOTO)
Spomen Jevgeniju Prigožinu, Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

pomen vagnerovcu

OVO JE GROB JEVGENIJA PRIGOŽINA, EVO GDE JE SAHRANJEN LIDER VAGNERA: Detalj na KRSTU privukao svu PAŽNJU (FOTO)

Grob Prigožina danima je posećen od strane građana

Objavljeno: 10:20h

Policija, Vagnerovci, novinari, namerni i slučajni prolaznici, zastaju ispred groba u kojem je juče, daleko od očiju javnosti, sahranjen lider Vagnera Jevgenij Prigožin.

Iz njegove press službe juče je saopšteno da je "Jevgenij Viktorovič sahranjen u krugu najbližih", te da svi koji žele da se oproste od njega mogu da posete Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu.

Groblje na kom je sahranjen Jevgenij Prigožin
Groblje na kom je sahranjen Jevgenij Prigožin foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

I zaista, kraj spomenika Prigožinovom ocu Viktoru Jevgenjeviću je humka prekrivena cvećem, nad kojom stoji krst sa pločicom Jevgenij Viktorovič Prigožin 1961-2023, i natpis "Sa svetima upokoji, Hriste, dušu raba tvojega".

Grob Jevgenija Prigožina
Grob Jevgenija Prigožina foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Kako je sahranjena obavljena daleko od očiju javnosti, sada kruže neosnovane teorije zavere da Prigožin uopšte tu nije sahranjen. Kako je ranije i sam Kremlj saopštio, sahrana šefa Vagnera organizovana je u skladu sa željama članova njegove porodice. Doduše, Dmitrij Peskov nije naveo tada kada i gde će Prigožin biti sahranjen. Jedino je naveo da nije u planu da predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvuje sahrani.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podsetimo, Prigožin je stradao 23. avgusta prilikom pada privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Osim šefa Vagnera u letelici je bilo još devet putnika i članova posade. Kako je saopštio Istražni komitet Ruske federacije, tela svih putnika su identifikovana i rezultati se poklapaju sa spiskom putnika.

Sa Prigožinom je u letelici bio i njegov najbliži saradnik Dmitrij Utkin, kao i čovek od najvećeg poverenja Valerij Čekalov, jedini koji je u svakom trenutku znao gde se šef Vagnera nalazi.

Bonus video:

01:25

NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA PRIGOŽINOVA SMRT Ignjatović izneo šokantne tvrdnje: Vagner je napravio čudo, IZGUBILI SU UTICAJ U AFRICI

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.