I ONI NAPUŠTAJU RUSIJU: Prodali sve za samo JEDAN EVRO!
Fabrika Hajneken, Foto: Grad Novi Sad

TRŽIŠTE

I ONI NAPUŠTAJU RUSIJU: Prodali sve za samo JEDAN EVRO!

U Rusiji je imao sedam pivara i 1.800 zaposlenih, a svoje troškove odlaska procenjuje na 300 miliona evra

Objavljeno:

Holandski proizvođač piva Hajneken saopštio je danas da je napustio Rusiju i prodao svoje pivare u ovoj zemlji za simboličan jedan evro.

Kako prenosi holandski javni servis NOS, kupac je ruska industrijska grupa Arnest, koja se obavezala da će oko 100 miliona evra korporatovnog duga Hajnekena otplaćivati u ratama.

Hajneken, koji je u Rusiji imao sedam pivara i 1.800 zaposlenih, procenjuje svoje troškove odlaska sa ruskog tržišta na 300 miliona evra. Svi proizvodi brenda Hajneken su već povučeni sa ruskog tržišta 2022. godine, a proizvodnja i prodaja Amstela će biti ugašena u narednih šest meseci.

1 / 2 Foto: Profimedia

Hajneken neće pružati nikakvu dalju podršku brendu niti primati prihode, tantijeme ili druge naknade od Rusije.

- Povlačenje sa ruskog tržišta je trajalo mnogo duže nego što se prvobitno očekivalo, ali ova transakcija je obezbedila budućnost naših zaposlenih u Rusiji i omogućila nam da na odgovoran način napustimo ovu zemlju - izjavio je šef Hajnekena Dolf van den Brink.

KompanijaHajneken je bila prisutna u Rusiji oko 20 godina, ali ovo tržište nije bilo previše profitabilno za holandskog proizvođača piva. U ugovoru se ne pominje mogućnost povratnog otkupa, iz čega proizilazi da se Hajneken neće vraćati u Rusiju.

Bonus video:

02:54

MEKSIKANCI I DANAS SLAVE BORU SRBINA: Sombrerosi ne tuguju posle poraza od Argentine, traze pivo po Dohi i secaju se legendarnog selektora

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.