OVAJ ČOVEK JE OSUMNJIČEN ZA SMRT PRIGOŽINA? Novi momenti, čeka se ZVANIČNA POTVRDA!
Jevgenij Prigožin, Foto: Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

misterija u rusiji

OVAJ ČOVEK JE OSUMNJIČEN ZA SMRT PRIGOŽINA? Novi momenti, čeka se ZVANIČNA POTVRDA!

Ruske vlasti za sada ne mogu da lociraju glavnog osumnjičenog za navodnu smrt Prigožina

Objavljeno: 14:17h

Sumnja se da je u pad aviona, u kojem se nalazio Jevgenij Prigožin, upleten njegov lični pilot Artem Stepanov, bivši osnivač MNT Aero, kompanije koja je posedovala avion Embraer Legasi 600 koji se srušio, prenose ruski mediji.

Izvori tvrde da je Stepanov imao pristup avionu i da je pre eksplozije pobegao na poluostrvo Kamčatka na krajnjem istoku Rusije.

Ruske vlasti za sada ne mogu da ga lociraju, ali njegov brat tvrdi da je Artem na kampovanju i da njegov telefon nije dostupan.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Osim toga, ruski mediji pišu da je u odeljak stajnog trapa aviona u kojem su leteli Prigožin i komandant Vagnera Dmitrij Utkin postavljena eksplozivna naprava.

Prema informacijama ruskih medija, do eksplozije stajnog trapa došlo je dok je letelica bila u vazduhu.

Eksplozija je izazvala kidanje krila, koje je potom udarilo u stabilizator. Nakon toga, avion je počeo brzo da se penje, a zatim se okrenuo i počeo da pada. Posada i putnici su izgubili svest zbog naglog gubitka pritiska izazvanog eksplozijom. Zbog toga pilot i kopilot nisu mogli da prijave kvar i pošalju poziv za pomoć.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Skaj njuz prenosi da se spekuliše da je avion oboren raketnim sistemom vazduh-zemlja, a šuška se i da su putnici pre ukrcavanja dobili na poklon kutiju sa bocama vina i da je eksplodirala i izazvala avion da se sruši.

Smrt Prigožina

Avion se srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Elena Kopylova / Sputnik / Profimedia

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Vođa Vagnera Jevgeniji Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini.

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Jutarnji list/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.