NEMAČKA ODOBRILA PREDLOG ZAKONA O LIBERALIZACIJI UPOTREBE KANABISA: Količina koja će moći da se poseduje NIJE MALA
Kanabis, ilustracija, Foto: EPA/BEA KALLOS

novosti iz nemačke

NEMAČKA ODOBRILA PREDLOG ZAKONA O LIBERALIZACIJI UPOTREBE KANABISA: Količina koja će moći da se poseduje NIJE MALA

Odobrenje vlade je prvi korak, jer parlament mora da odobri predlog

Objavljeno:

Nemačka vlada odobrila je predlog zakona o liberalizaciji upotrebe kanabisa, čime se otvara mogućnost da posedovanje ograničenih količina marihuane prestane da bude krivično delo.

Odobrenje vlade je prvi korak, jer parlament mora da odobri predlog, prenosi AP.

Zakon bi trebalo da stupi na snagu krajem ove godine, a predviđa legalizaciju posedovanja do 25 grama kanabisa u rekreativne svrhe i omogućava pojedincima da sami uzgajaju do tri biljke.

Kanabis
Kanabisfoto: MUP

Građanima Nemačke koji imaju 18 i više godine bilo bi dozvoljeno da se pridruže neprofitnim "kanabis klubovima" koji mogu da imaju najviše po 500 članova.

Građani bi mogli da kupuju 50 grama mesečno

Klubovima bi bilo dozvoljeno da uzgajaju kanabis za ličnu upotrebu članova, a članstvo u više klubova ne bi bilo dozvoljeno.

Kanabis
Kanabisfoto: Profimedia

Građani bi mogli da kupuju do 25 grama dnevno ili maksimalno 50 grama na mesečnom nivou, a oni koji imaju manje od 21 godine mogli bi da kupe do 30 grama tokom jednog meseca.

Nemačka vlada planira zabranu reklamiranja ili sponzorisanja kanabisa i klubova, a konzumacija neće biti dozvoljena u krugu od 200 metara od škola, igrališta i sportskih objekata.

Bonus video:

04:08

HEMIČAR ŠOKIRAO UPOZORENJEM Protiv Srbije se putem droge vodi tajni rat! To što mnogi puše nije kanabis, već nešto MNOGO OPASNIJE!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.