PUTIN OŠTRO REAGOVAO NA AMERIČKI NAPAD U SIRIJI: Ovo je kršenje međunarodnog zakona!
Foto: AP

reakcija

PUTIN OŠTRO REAGOVAO NA AMERIČKI NAPAD U SIRIJI: Ovo je kršenje međunarodnog zakona!

Ruski predsednik je osudio vojnu akciju SAD
Objavljeno: 08:46h

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je reagovao na napad SAD na bazu Šajrat u Siriji.

- Napad američkih snaga je kršenje međunarodnog prava - rekao je Putin, a prenosi Russia Today.

- Predsednik Putin smatra napade agresijom protiv suverene nacije. Ovo je jasno kršenje međunarodnog prava, a povod je izmišljen - rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

On je takođe rekao da "sirijska vojska ne poseduje hemijsko oružje", i podsetio da je ovo "potvrdila Organizacija za prohibiciju hemijskog naoružanja, agencija koja radi u sklopu UN":

- Predsednik Putin smatra da je ovaj napad pokušaj da se skrene pažnja sa civilnih žrtava u Iraku. Ovaj potez je naneo veliku štetu odnosima Rusije i SAD, koji su već u žalosnom stanju - rekao je Peskov.

Podsetimo, rano jutros SAD, po naređenju predsednika Donalda Trampa, napale su sa 59 krstarećih raketa tipa "tomahavk" bazu Šajrat u Siriji.

SVET NA IVICI KATASTROFE: Amerikanci sa 59 "tomahavka" gađali bazu u kojoj su bili Rusi, ČEKA SE PUTINOVA REAKCIJA! (VIDEO)

U ovoj bazi bilo je stacionirano oko 50 ruskih vojnika. Pentagon je objavio da je Moskva unapred bila obaveštena da će baza biti napadnuta.

Napad je, kako tvrdi Pentagon, odgovor na navodni napad hemijskim oružjem koji je vojska pod kontrolom Bašara al-Asada izvršila u Idlibu u Siriji.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.