NATALIJA ZBOG OGROMNOG DUGA NUDI DEO TELA ZA PRODAJU: Pristala na predlog sudije, JEDNA stvar joj NIJE JASNA
Zatvor, ilustracija, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

kakav predlog

NATALIJA ZBOG OGROMNOG DUGA NUDI DEO TELA ZA PRODAJU: Pristala na predlog sudije, JEDNA stvar joj NIJE JASNA

Usanova je prihvatila da proda bubreg i pripremila se zahteve za dobijanje dozvole za sprovođenje operacije

Objavljeno:

Jedna osuđenica iz Rusije pokušava da proda svoj bubreg, i to navodno na predlog tužioca, jer ne može da plati kaznu.

Pravnica i nekadašnja pomoćnica sudije iz Saratova Natalija Usanova služi kaznu duže od 10 godina. Osuđena je na 15 godina jer je 2015. godine, u sudskom procesu vezanom za kockanje, falsifikovala finansijska dokumenta. Takođe je proglašena krivom za kršenje autorskih prava i učešća u organizovanom kriminalu, piše informativni Telegram kanal Baza.

Žena je odslužila deo zatvorske kazne u popravnoj koloniji „IK-8“ u Kostromskoj oblasti, kasnije je prebačena u koloniju u Smolensku oblast, gde se i sada nalazi.

Zatvor
Zatvorfoto: Profimedia

Tokom robije Usanova je dobila više od 30 pohvala za primerno ponašanje, na osnovu čega je podnela zahtev za uslovni otpust ili smanjenje kazne. Uprkos podršci zatvorske uprave, njena molba je odbijena zbog novčane kazne od 500 hiljada rubalja (oko 545.000 dinara), koju još nije platila.

Natalija je pokušala da objasni da je sa platom osuđenika (manjom od minimalca u Rusiji) jednostavno nemoguće sakupiti toliki iznos, a onda joj je na jednom od sastanaka tužilac savetovao da proda bubreg.

Bubreg, ilustracija
Bubreg, ilustracijafoto: sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia

Pošto je kod kuće čeka dvoje male dece, Usanova je prihvatila ovu ideju i pripremila zahteve za dobijanje dozvole za sprovođenje operacije u Centru za tansplantacije u Moskvi.

Međutim, Natalija tvrdi da ne razume zašto bi ona morala da izgubi organ da bi izašla posle 10 godina zatvora jer, po njenom mišljenju, silovatelji i dileri droge izlaze mnogo ranije bez ikakvih novčanih kazni i sa oba bubrega.

Bonus video:

06:34

Milica ima šest meseci života, spas je transplatacija bubrega u inostranstvu

(Espreso/ Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.