UKRAJINA OBJAVILA KOJI JE NJEN CILJ U RATU?! Podoljak se OGLASIO, postoji scenario na koji NIKADA NEĆE PRISTATI
Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

stanje u ukrajini

UKRAJINA OBJAVILA KOJI JE NJEN CILJ U RATU?! Podoljak se OGLASIO, postoji scenario na koji NIKADA NEĆE PRISTATI

Kako je naveo, to je zato što bi takva situacija „samo podstakla Moskvu da poveća apetit i vrati se ratu nakon kratke pauze“

Objavljeno:

U podužoj objavi na X-u (bivšem Tviteru), Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, objasnio je šta je cilj Ukrajine u ratu koji traje već 18 meseci.

„Strateški cilj Ukrajine, uz bezuslovni povratak teritorija, jeste stvaranje uslova koji onemogućavaju ponavljanje agresije u budućnosti“, naveo je on.

Teritorija je ključna, kaže Podoljak, dodajući da bi svaki „scenario zamrzavanja rata“, u kojem bi Rusi zadržali teritoriju koju trenutno okupiraju i koji su anektirali, bio neprihvatljiv, prenosi Index.hr.

Kako je naveo, to je zato što bi takva situacija „samo podstakla Moskvu da poveća apetit i vrati se ratu nakon kratke pauze“.

Podoljak kaže da „nema alternative“ mirovnoj formuli Kijeva, koja glasi: „Jačanje vojske, ubrzanje snabdevanja oružjem, deokupacija teritorije, promena režima u Rusiji, kompenzacija od nove vlade i obavezno kažnjavanje ratnih zločinanca.“

Bonus video: RAT NE DOBIJA BROJČANO JAČI NEGO ONAJ KOJI SE BRANI! Srbislav Flipović: Rusija je ušla u Ukrajinu zbog otimačine i pljačke!

03:53

RAT NE DOBIJA BROJČANO JAČI NEGO ONAJ KOJI SE BRANI! Srbislav Flipović: Rusija je ušla u Ukrajinu zbog otimačine i pljačke!

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.