SLUČAJ UBISTVA MALENE LOLE I DALJE NIJE REŠEN: Telo devojčice nađeno u KOFERU, ovo se do sada DRŽALO U TAJNOSTI?!
Lola, Foto: Facebook/Delphine Daviet

BEZ EPILOGA

SLUČAJ UBISTVA MALENE LOLE I DALJE NIJE REŠEN: Telo devojčice nađeno u KOFERU, ovo se do sada DRŽALO U TAJNOSTI?!

Policajac koji je direktno učestvovao u traženju devojčice, čiji nestanak su roditelji prijavili istog dana u 17 časova, priča da nikad nije živeo tako traomatično iskustvo.

Objavljeno:

Dabija B. (24), koja se tereti da je u oktobru prošle godine silovala, a potom brutalno ubila 12-godišnju devojčicu Lolu, čije telo je pronađeno u koferu u Parizu, puštena je iz zatvora.

Kako javljaju lokalni mediji, ona je prebačena u psihijatrijsku ustanovu nakon što je pravila haos u ćeliji.

"Ona je prebačena u bolnicu u Vilžifu, na odeljenje za teške pacijente. Navodno je prebačena još u februaru, ali se do sada to držalo u tajnosti", rekao je izvor za Le Nouveau Détective.

Odluku o premeštanju u psihijatrijsku ustanovu donela je uprava zatvora jer je osumnjičena za Lolino ubistvo više puta pokušala da povredi i sebe i druge u kazneno-popravnoj ustanovi.

Kako navodi list, Dabija B. je više puta svojom glavom snažno udarala u zid, uspela je da se iskasapi po prstima, a navodno je nekako uspela i da obrija pola glave. Dabija je, navode, istovremeno, bila i veoma agresivna prema čuvarima, zbog čega je doneta odluka da zbog njene, bezbednosti zaposlenih i drugih zatvorenika, bude prebačena u bolnicu.

Činjenica da je prebačena u psihijatrijsku ustanovu je ne oslobađa krivične odgovornosti, pošto je veštačenjem ustanovljeno da u vreme brutalnog ubistva devojčice nijedan mentalni ili neuropsihički poremećaj nije uticao na njenu razboritost. Ipak, naglašeno je da osumnjičena ima ozbiljan i složen poremećaj ličnosti.

Podsetimo, Dabija B. uhapšena je 15. oktobra prošle godine, dan nakon što je telo devojčice pronađeno osakaćeno u koferu u ulici u 19. arondismanu u Parizu.

Dabija B.
Dabija B.foto: Facebook/Delphine Daviet

Jezivi detalji zločina

Lola Davijet se kobnog 14. oktobra nije vratila kući iz škole. Sigurnosne kamere u zgradi u kojoj je živela snimile su je oko 15 časova kako ulazi u ulaz, ali do stana nikad nije stigla. Kamere su u isto vreme snimile i jednu devojku kako ulazi za njom. Osam sati kasnije telo devojčice, sa brojnim povredama po telu i znacima seksualnog zlostavljanja pronađeno je u koferu nedaleko od zgrade u kojoj je malena živela.

Policajac koji je direktno učestvovao u traženju devojčice, čiji nestanak su roditelji prijavili istog dana u 17 časova, priča da nikad nije živeo tako traomatično iskustvo.

- Kada su roditelji pozvali policiju odmah smo reagovali, jer su u pitanju upravnici zgrade, koji imaju direktan pristup snimcima sa sigurnosnih kamera. Na tim snimcima se vidi Lola u hodniku, a iza nje žena koju roditelji ne poznaju, a od tada niko ništa nije čuo o devojčici - ispričao je tada policajac za francuske medije.

Najgore slutnje su se obistinile kada je oko 23 sata policija dobila poziv od jednog beskućnika, koji je javio da je pronašao kofer sa telom unutra.

- Prišli smo, čujemo kolege kako govore opis, ali mi nismo smeli da priđemo. Plašili smo se šta ćemo videti. Sumnjali smo da je horor scena - priča on.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od posledica gušenja. Dete je bilo mučeno i imalo je brojne rane po ramenima i leđima, kao i tragove udaraca po licu.

Nedaleko od parkinga policija je pronašla lepljivu traku i skalpel. Ubrzo je policija naletela i na druge zabrinjavajuće tragove. Jedan čovek im je rekao da je video ženu koja se jako čudno ponaša kako vuče neki kofer u kojem je, kako je razumeo, leš.

Narednog dana uhapšena je Dabija B. (24), rodom iz Alžira, koja je privremeno živela u istoj zgradi gde i Lola, u stanu svoje sestre. Ona se sumnjiči da je devojčicu namamila u stan, gde ju je napala, vezala, mučila, seksualno zlostavljala i potom ubila. Telo je potom spakovala u kofera i sa još dva kofera izašla iz stana. Tu ju je prijatelj pokupio kolima. Zajedno su otišli u njegov stan na drugom kraju grada.

Oko 22 časa taj prijatelj je pozvao privatnog vozača, u čije vozilo su smestili kofere uključujući i onaj sa Lolinim telom. Vozač je, ne znajući ni šta prevozi, Dabiju sa prtljagom vratio do ulaza zgrade u kojoj je devojčica živela.

On je posvedočio da je Dabija zvala svoju sestru da siđe da joj pomogne sa koferima, što je ova odbila. Nedugo potom je kofer sa telom male Lole pronađeno nedaleko od zgrade.

Malena je imala i posekotine po vratu, kao i utisnute brojeve "0" i "1" na grudima i tabanima.

Do dana današnjeg nije poznato zašto je dete, koje nije ni poznavala, mučila, seksualno zlostavljala i ubila.

Malena Lola
Malena Lola foto: Facebook/Delphine Daviet

"Čudno se ponašala"

Sestra osumnjičene je nakon zločina pričala kako se Dabija duže vreme čudno ponašala. Rekla je da je Dabija povremeno dolazila da živi kod nje, ali da bi primetila da joj tada nestaju stvari iz kuće.

Pre nego što je Lola ubijena Dabija joj se poveravala i imala je, kako je sestra ispričala, čudne ispovesti.

- Govorila bi mi čudne stvari poput: "Prodala sam dušu đavolu" i da je začarana. Jedne noći me je probudila i rekla da je dobila poruku da će je ubiti 16. tog meseca. Mislila sam da se drogira - ispričala je Dabijina sestra Friha.

Ona se prisetila i kobne noći kada je pronađeno beživotno telo male Lole.

- Kada sam sišla ispred zgrade videla sam dva kofera, roze i crni, i pitala me je da joj pomognem da ih nosim. Pitala sam je: "Šta koji moj?" - prisetila se Friha i dodala da je mislila da su u koferima droga ili oružje, i da zato nije htela sestri da pomogne, već je razmišljala da pozove policiju.

Preplašena Dabija B. tada je pobegla, bacivši dva kofera u kontejner. Treći kofer, u kojem je bilo telo, pronađeno je u blizini zgrade.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.