BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE (12) U PARIZU: Lola pronađena MRTVA U KUTIJI, na telu joj bila zalepljena 2 PAPIRIĆA!
Lola, Foto: Facebook/Delphine Daviet

JEZIVO

BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE (12) U PARIZU: Lola pronađena MRTVA U KUTIJI, na telu joj bila zalepljena 2 PAPIRIĆA!

Devojčica, po imenu Lola, provela je po običaju dan u školi

Objavljeno: 16:06h

Telo učenice pronađeno je u kutiji u dvorištu stambene zgrade u kojoj je živela.

Parižani su šokirani ubistvom 12-godišnje učenice čije je telo pronađeno u petak u kutiji koja se nalazila u dvorištu zgrade gde je živela. Devojčica, po imenu Lola, provela je po običaju dan u školi. Njen otac, koji radi kao domar u ovom stambenom bloku, digao je uzbunu kada se devojčica nije vratila kući tog popodneva. Kasnije uveče, u providnoj plastičnoj kutiji za pakovanje, otkriveno je njeno telo, zgnječeno i obmotano takninom.

Kutija se nalazila u blizini zgrade u 19. arondismanu. Ruke i noge bile su joj vezane, a prijavljeno je i da ima posekotinu na vratu. Obdukcijom je utvrđeno da je umrla od gušenja. Na nogama su joj bile zalepljene dva lepljiva papirića, na jedom je pisalo "0", a na drugom "1". U subotu ujutru, policija je uhapsila glavnu osumnjičenu za ubistvo, 24-godišnju Alžirku, u medijima nazvanu Dafbija B. Žena je identifikovana na sigurnosnom snimku snimljenom u stambenoj zgradi, na kojem se vidi da je u petak popodne u društvu Lole ušla na glavna vrata. Kasnije je viđena kako izlazi iz zgrade i kako vuče kutiju, a zatim se čudno ponaša na ulici. Jedan očevidac je rekao da je tražila pomoć u zamenu za novac dobijenim u "aferi trgovine organima". Ipak iz policije kažu da ne veruju da je ovo ozbiljan trag. Njihova teorija je da je Dafbija B, koja nema prijavljeno prebivalište, psihički nestabilna i da je devojčicu ubila bez razloga. U pritvoru je i 43-godišnji muškarac za koga se veruje da je vozio Dahbiju B. i kutiju u automobilu. Policija smatra da se nakon vožnje po predgrađu Pariza, Dafbija vratila u zgradu u kojoj stanuje njena sestra. U izveštaju se navodi da su sestre imale bučnu svađu, pre nego što je Dafbija ponovo otišla - ovog puta bez kutije. Prenoćila je u stanu u predgrađu Boa Kolomba gde je sutradan uhapšena.

Policija je pokrenula istragu za ubistvo osobe mlađe od 15 godina. Očekuje se da će Dafbija B. biti zadržana u pritvoru.

Beskućnik
foto: Facebook/Delphine Daviet

U Lolinoj školi, deca i roditelji su bili vidno uznemireni u ponedeljak ujutru. Školu su posetili ministar obrazovanja Pap Ndiaje i gradonačelnica Pariza An Idalgo, kao i timovi psihološke podrške. "Moja ćerka je plakala tokom vikenda, nije mogla uopšte da spava", kaže Gasmi, otac dvoje dece za list La Parisijan. Dodao je da ne može da veruje u bezbednost u komšiluku i da se plaši za decu. "Potpuno mi je preokrenulo život", rekla je žena koja takođe živi u blizini. Kaže da je ispratila sina u školu, kako bi bio bezbedan. "Vodim ga u školu sada i otići ću po njega. Ukoliko bude završio u pola 4, izaći ću ranije s posla. Nema rasprave", dodaje ona. Bridžit Makron, predsednikova supruga rekla je da je ovo "nepodnošljiva tragedija".

(Espreso/BBC na srpskom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.