OD MALENOG EMILA I DALJE NI TRAGA, STRAHUJE SE DA JE DEČAK MRTAV! Nestao dok je porodica pakovala stvari u auto
Nestali Emili, Foto: Printscreen/Twitter/ Gendarmerie nationale

da li će ga pronaći?

OD MALENOG EMILA I DALJE NI TRAGA, STRAHUJE SE DA JE DEČAK MRTAV! Nestao dok je porodica pakovala stvari u auto

Šest pasa tragača poslato je u šumsko područje u Vernetu u Francuskoj skoro tri nedelje nakon što je dvogodišnji dečak nestao bez traga

Objavljeno: 14:31h

Pre 20 dana mali Emil nestao je bez traga u uspavanom selu Vernet u francuskim Alpima, a istraga je prepolovljena nakon što istražitelji nisu uspeli da pronađu nijedan trag tokom opsežne potrage.

Šest psa i brojni specilajni dronovi uključeni su u potragu koja se fokusira na područje oko dečakove kuće. To je isto područje koje je ranije ovog meseca francuska nacionalna žandarmerija prešla peške.

Svrha misije pasa je da pretraže područja koja još nisu ispitana, tako da policajci mogu "definitivno da zatvore vrata" na ovoj strani pretrage, rekao je izvor iz istrage za BFMTV.

"Ovi psi nisu korišćeni u prvim danima kada smo se nadali da ćemo nestalu osobu naći živu", rekao je izvor.

U međuvremenu dronovi će moći da dobiju pogled iz vazduha na područja koja su ranije bila nepristupačna, sa puno više preciznosti od helikoptera.

Oni će moći da uoče reljefe u zemlji, gde bi telo moglo da leži, jer su u stanju da priđu mnogo bliže od helikoptera. Ovi dronovi su takođe opremljeni tehnologijom koja im može pomoći da identifikuju emisije toplote koje dolaze od leševa.

Psi su već korišćeni u potrazi, ali ove nedelje su u pitanju životinje koje su posebno obučene da pronađu miris ljudskih leševa i ostataka. Ovo je prvi put da je ova vrsta psa korišćena u potrazi za malim Emilom.

Psi koji su korišćeni ranije ovog meseca dobili su stvari koje pripadaju dečaku kako bi osetili miris i mogli da mu uđu u trag.

Meštani sela kažu da očajnički pokušavaju da se vrate "normalnom životu" nakon što ih je 8. jula šokirao nestanak dečaka. Za njim su tragale stotine policajaca, vatrogasaca i lokalnih ljudi, ali je sve do sada bilo bezuspešno.

Dečak je bio u dvorištu kuće bake i deke kada je nestao bez traga dok je porodica pakovala stvari u auto.

Teorije o nestanku dečaka

Pojavile su se teorije u vezi sa tim šta je moglo da se desi Emilu. Neki su prijavili glasine o saobraćajnoj nesreći, dok su istražitelji nisu rekli da prate neki poseban trag.

Lokalni gradonačelnik Fransoa Balik veruje da je došlo do "intervencije odrasle osobe".

"Možda je u pitanju vozilo koje je išlo prebrzo. A vozač, umesto da reaguje normalno, uspaničio se. Siguran sam da telo nije u zajednici, sve smo prevrnuli. On je premešten. Bilo je intervencije odrasle osobe, bilo da je živ ili mrtav", rekao je Balik za medije.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.