POGLEDAJTE OVO NESTVARNO MESTO: Prelepa plaža sa pećinom je čudo prirode koje ODUŠEVLJAVA MNOGE (VIDEO)
Plaža, Foto: Printscreen/Youtube/Alex Galiano

letovanje i odmor

POGLEDAJTE OVO NESTVARNO MESTO: Prelepa plaža sa pećinom je čudo prirode koje ODUŠEVLJAVA MNOGE (VIDEO)

Ova lokacija je korišćena za snimanje filmova Hronike Narnije

Objavljeno:

Prelepa uvala Cathedral Cove na Novom Zelandu jedno je od omiljenih turističkih mesta Novog Zelanda i, zahvaljujući stenama koje su formirale pećinu, verovatno najposećenije prirodno čudo na poluostrvu Coromandel.

Ova lokacija je korišćena za snimanje filmova Hronike Narnije.

Svod od prirodnog kamena, pogled na pesak i plavetnilo čine ga predivnim prizorom, a da biste uživali bez gužve koju stvaraju brojni posetioci, najbolje je doći što ranije ujutru. Pošto je Cathedral Cove okrenut ka istoku, najlepši je pri izlasku sunca. Dobro je znati da se pećinom ne može šetati tokom plime, a oni koji jure najbolje fotografije kombinuju vreme dolaska između oseke tako da je malo vode još uvek u kadru.

Potrebno je oko 30 do 40 minuta hoda od parkinga Cathedral Cove, oko 2 km severno od grada Hahei.

Na putu se nalazi stenoviti zaliv Gemstone, popularna destinacija za ronioce koji tamo dolaze da posmatraju rakove i raže, i peščani zaliv Stingrai. Od plaže Hahei do uvale Cathedral Cove trebaće vam oko 70 minuta peške, ali se do nje može doći i taksijem. Ako odlučite da prošetate, ponesite dovoljno vode. Od Cathedral Cove-a možete doći do poznate plaže sa izvorima tople vode za 10 minuta automobilom. Izvori tople vode koji plažu čine popularnom neće biti vidljivi u vreme plime, pa se preporučuje da dobro isplanirate rutu.

Bonus video:

00:39

PRVI SNIMAK TERETNOG BRODA KOJI GORI KOD OBALE HOLANDIJE: Vatra izmiče kontroli, posada skočila u more, tone 3.000 vozila

(Espreso/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.